• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA
EKONOMİ
2019 yılında rekor sayıda zam geldi: Benzine 15, motorine 13 kez, LPG'ye de tam 8 zam geldi

Yine zam rekoru kırdık!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken 2019 yılına dair çarpıcı rakamları gözler önün serdi.

Araç muayenesinde yeni ücret tarifesi

Araç muayenesinde yeni ücret tarifesi

Araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2020'den geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldı. Buna göre, muayene ücretleri 174,64 lira ile 462,56 lira arasında olacak.

Alkol ve sigaraya artış yok

Alkol ve sigaraya artış yok

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; sigara ve alkollü içkiye enflasyon oranında yapılan vergi artışı, yılbaşında uygulanmayacak.

Yılbaşı öncesi kuru yemişe yüzde 80-90 oranında zam yapıldı!

Kuru yemişe zam!

Yılbaşında vatandaşların en çok tükettiği kuru yemişe yüzde 80-90 oranında zam geldi. TÜKSİAD Başkanı Hüsamettin Karaman, kuru yemişi çiftçiden ucuz fiyata satın alıp piyasaya vermeyerek fiyatları yükselten stokçuların, bankalardan 10 kat daha fazla para kazandıklarını söyledi.

Yeni yılda Altın ne olacak?

Yeni yılda Altın ne olacak?

Analistler, 2020'de ticaret savaşlarının farklı cephelere yayılabileceğini ve altın fiyatlarının yükselmeye devam edebileceğini ifade etti.

Hükümete yakın sendikadan jest çıkışı

Hükümete yakın sendikadan jest çıkışı

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret jestini göremediklerini belirterek, “Jest, işçinin talebini karşılamak olurdu” dedi

Yoksul bırakıp dalga geçiyorlar! İşte Bakan Selçuk’tan itiraf gibi asgari ücret açıklaması!

Bakan Selçuk’tan asgari ücret itirafı!

AKP'li Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılı için 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin itiraf gibi açıklama yaptı. Selçuk, "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız." dedi.

İşte pasaport ve ehliyete gelen zam oranları!

Ehliyet ve pasaporta zam geldi!

Önümüzde ki yıl uygulanacak olan harçlar yeniden düzenlendi. Önümüzdeki yıl 1 yıl süreli olan pasaportlar 304.4 lira oldu. B sınıfı sürücü belgesi harcı ise 613 liradan 751.7 TL'ye yükseldi.

Kredi kartı faizlerine düzenleme

Kredi kartı faizlerine düzenleme

Kredi Kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranı, Türk lirası cinsinden işlemler için yüzde 1.60'tan 1.40'a, döviz cinsinden işlemler için ise yüzde 1.28'den 1.12'ye indi.

Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak?

Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak?

Asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emekli vatandaş 2020 Ocak ayında maaşlara yapılacak zammı merak ediyor.

İşte Türkiye'de vekile sefa, işçiye cefa politikası: Asgari ücretlinin 10 katından fazla maaş...

AKP'nin politikası: Vekile sefa, işçiye cefa

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti 2.324 TL olarak duyurdu. Bu bilgiler ışığında bir asgari ücretli, TBMM'de görevli olan ve 22 bin 200 TL maaş alan milletvekilinden yaklaşık 10 kat daha az maaş alacak.

Asgari ücret zammına Davutoğlu'nun partisinden tepki geldi!

Gelecek Partisi: İnsanlık onuruna aykırı!

Dün açıklanan asgari ücret zammıyla ilgili Ahmet Davutoğlu'nun partisinden yapılan açıklamada "Açıklanan zam oranı insanlık onuruna aykırı, insana yaraşmayan bir rakamdır" ifadeleri kullanıldı.

2020 yılı işsizlik maaşı belli oldu!

2020 yılı işsizlik maaşı belli oldu!

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından 2020 yılındaki işsizlik maaşı da belli oldu. Buna göre brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan işsizlik maaşı 2020'de en düşük bin 177 lira, en yüksek 2 bin 354 lira olarak uygulanacak.

AKP'li Orhan Erdem, Tarım Bakanlığımız duysun diye söylüyorum, çiftçimiz 5 yıldır geri gidiyor

AKP'li vekilden şaşırtan itiraf!

İktidarın en çok eleştirildiği konulardan biri olan tarım politikalarına bir eleştiri de parti içerisinden geldi. İtiraf gibi açıklamalarda bulunan AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Tarım Bakanlığımız duysun diye söylüyorum, çiftçimiz 5 yıldır geri gidiyor” dedi.

Kredi borcu olanlar dikkat! Akbank, 714,5 milyon TL'lik kredi alacaklarını sattı

Akbank'a kredi borcu olanlar dikkat!

Akbank, takipteki kredi alacakları portföyünün 714,5 milyon TL kısmını toplam 32,8 milyon TL bedel karşılığında sattı.

Türkiye 2020'ye rekor bir borçla giriyor...

2020'ye rekor borçla giriyoruz!

Türkiye 2020'ye rekor bir borçla girecek. Ekonomik krizin etkisiyle artan enflasyon karşısında bütçesi küçülen vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 583.6 milyar liraya ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Merkez Bankası'ndan banknot uyarısı: Son gün 31 Aralık!

Merkez Bankası'ndan YTL uyarısı!

Merkez Bankası, Yeni Türk Lirası (YTL) banknotları değiştirmek için son günün 31 Aralık 2019 olduğunu duyurdu. Açıklamada, “çok sıfırlı paralar, ekonomimizin itibarını olumsuz etkilemesinin yanı sıra muhasebe ve istatistik kayıtlarında da sorun oluşturuyordu” değerlendirmesi yapıldı.

Benzin ve motorin fiyatlarına zam

Akaryakıta çifte zam!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, bu geceden itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde benzine 16 kuruş zam geldiğini duyurdu. Motorine de toplamda 28 kuruş zam geldiği, bu zammın 6 kuruşunun pompa fiyatlarına yansıyacağı açıklandı.

Asgari ücrette korkutan tablo!

Asgari ücrette korkutan tablo!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tatlıoğlu, Türkiye'de 4,5 milyona yakın işsiz olduğunu belirterek, "Kayıtlı çalışanımız 1 milyon azalmış. 2002'de çalışanların yaklaşık yüzde 19'u asgari ücretliyken bu oran yüzde 43'e çıkmış.''dedi.

Üçüncü Köprü'de yeni gelişmeler yaşanıyor, köprüye Çinliler talip oldu

Üçüncü Köprü'yü Çin mi alıyor?

Üçüncü Köprü'yle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İtalyan Astaldi'nin Sultan Selim Köprüsü ve Marmara Otoyolu'ndaki hisselerinin devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Bu gelişmenin ardından Çin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Otoyol şirketlerinin yüzde 51'ini alacağını belirtti.