• USD  32,53
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.721,75
  • ALTIN  2.425,98
SON DAKİKA
EKONOMİ
Pasaport harcı, ehliyet harcı ve trafik cezalarının zam oranları belli oldu

Pasaport ve ehliyet harcına büyük zam!

2020 yılında pasaport, ehliyet harcı, trafik cezaları ve yurt dışından getirilen cep telefonları için ödenen ücret yüzde 22,58 oranında artacak.

Devlet hastanelerinde tıbbi cihaz krizi yaşanıyor...

Devlet hastanelerinde cihaz krizi!

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir, "Tıbbi cihaz sektöründe ödeme sorunu sürüyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 9 aya yaklaşan, üniversite hastanelerinden belirsiz vadelerle ödeme alabiliyoruz" dedi.

İşte çiftçinin içler acısı hali! Ağlayarak çöpe döktü

Çiftçinin durumu içler acısı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Sanay isimli bir vatandaş, elinde kalan mahsullerini gözyaşlarıyla çöpe atarak, “Alanya gibi bir yerde bu ürünler çöpe giderse, fabrika olmaza siyasetçiler utansın” dedi.

Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticisi Yörsan'a kayyum atandı

Yörsan'a kayyum atandı

Geçtiğimiz günlerde mahkemeye iflas dilekçesi veren Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticisi Yörsan'a, Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek kayyum olarak atandı.

CHP'li Başkandan örnek davranış:  Makam aracını satılığa çıkardı

CHP'li Başkandan örnek davranış

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mert Uygun, bir önceki belediye döneminden kalan 1 milyon 200 bin liralık borç nedeniyle, mecliste alınan karar doğrultusunda makam aracını satılığa çıkardı.

AKP'liler de Berat Albayrak’ın gitmesini istiyor...

AKP'de Berat Albayrak şoku!

AKP yönetiminin yaptırdığı ve bir çok başlığın yer aldığı geniş kapsamlı ankette Berat Albayrak şoku yaşandı. İktidarın yaptırdığı geniş kapsamlı ankete göre, yurttaşlar kabinede en çok damat Berat Albayrak’ın değişmesini istiyor.

İYİ Partili vekilden bomba iddia: Ölü kişileri muayene edip SGK'yı 1 milyon lira zarara uğrattılar

İYİ Parti'den 1 milyon liralık vurgun iddiası!

İYİ Partili vekil Tuğba Vural Çokal, Sayıştay raporlarına dayanarak SGK'nın zarara uğratıldığını iddia etti. Çokal, "2018 yılında tam 411 kişiyi öldükten sonra muayene edip ilaç vermişler. SGK'da bu hastanelere 1 milyon liralık ödeme yapmış" dedi.

Sendikaların asgari ücret talebi netleşti: 2578 TL

Sendikaların asgari ücret talebi netleşti: 2578 TL

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak zam taleplerini açıkladı. Sendikaların asgari ücret talebi 2578 lira.

Benzin ve motorine büyük zam geliyor...

Benzin ve motorine büyük zam geliyor

Uluslararası piyasalarda brent petrol ve dolar kurunun yüksek olması nedeniyle akaryakıtta büyük bir zam beklentisi oluştu. Sektrör yetkililerinden alınan bilgi doğrultusunda motorine 32 kuruş, benzine ise 19 kuruş zam bekleniyor.

Deutsche Bank 6 bin kişinin işine son verdi

Dev banka 6 bin kişiyi işten çıkardı!

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank tasarruf tedbirleri kapsamında 6 bin kişinin işine son verirken, aynı zamanda 300 şubesini de kapatacağını açıkladı.

İstanbul Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'ne devredildi

Faaliyet izni durduruldu!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni durduruldu ve idaresi garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredildi.

Yargıtay'dan işverenlere kötü haber...

Yargıtay'dan patronlara dur kararı!

Satış miktarlarına bağlı olarak verilen prim ödemelerini, fazla mesai yerine sayan işverenlere Yargıtay, 'dur' dedi. Yüksek Mahkeme, fazla çalışma ücreti talep eden işçiye, aldığı primlerin fazla çalışma ücretini fazlasıyla karşıladığı gerekçesiyle ödeme yapılmamasını yasaya aykırı buldu.

Ziraat Bankası'yla ilgili yeni iddia: Dünya Göz'ün borçlarını mı kapatacaklar?

Dünya Göz'ü Ziraat'mı kurtaracak?

Ziraat Bankası'nın, Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacağı iddia edildi.

İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları...

Altın uçuşa geçti!

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 280,5 lira seviyesinde seyrediyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 457 lira, cumhuriyet altını da 1.870 liradan satılıyor.

TÜİK yine şaşırtmadı! Asgari ücret için çok fakir bir teklifte bulundu...

TÜİK'in fakir teklifine tepki yağdı!

TÜİK'in asgari ücret önerisine sendikalardan tepki yağdı. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmı Irgat, TÜİK'in beklentilerinin çok altında bir rakam açıklandığını belirterek, "Bu rakamın çıkmasını anlayabilmiş değiliz" dedi.

Araç sahiplerine kötü haber! Motorine büyük zam geliyor

Motorine büyük zam!

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareket ve uluslararası piyasalarda brent petrol fiyatının artması nedeniyle motorine 22 kuruş zam göründü. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre zammın 6 kuruşu pompaya yansıyacak. Kalan 16 kuruşun ise ÖTV'den karşılanması bekleniyor.

Atlas Global Havayolları 21 Aralık'ta uçuşlarına tekrar başlıyor

Atlas Global cumartesi uçuyor!

Atlasjet Havacılık AŞ'den yapılan açıklamada, Atlas Global'in 21 Aralık Cumartesi sabahı 11.15 itibarıyla uçuşlara yeniden başlayacağı duyuruldu.

Sayı her geçen gün artıyor! İşte Türkiye’deki işsiz sayısı

İşte Türkiye’deki işsiz sayısı

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 817 bin kişi artarak 4 milyon 566 bin kişi oldu.

Yargıtay’dan milyonlarca işçiyi sevindirecek, patronları üzecek karar

Yargıtay’dan işçiyi sevindirecek karar!

Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, işçi ile işveren arasındaki alacak ve tazminat davalarında işçinin SGK'ya gösterilen değil gerçekte ödenen ücretinin hükümde dikkate alınacağına karar verdi. Karar, emsal niteliği taşıyor.

Emekli maaşlarına 74 ile 356 lira arasında artış göründü

Emekli maaşı zam oranı belli oldu

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı beklenti anketine göre yüzde 6,29 olarak tahmin ediliyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse maaşlarda 74 ile 356 lira arasında artış olacak.