• USD  32,37
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,54
SON DAKİKA

!0 Yıldır 16 Yaşındaki Oğlunun Katillerini Arıyor

!0 Yıldır 16 Yaşındaki Oğlunun Katillerini Arıyor

20 Nisan 2021 11:20

Antalya’daki 5 yıldızlı Rixos Otel'de 10 yıl önce staj yaparken kaldığı pansiyonun havuzunda ölü bulunan lise öğrencisi Buğrak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, oğlunun ölümüne sebep olanların FETÖ tarafından korunduğunu iddia ediyor.


16 yaşındaki Buğrak Oğraş 10 yıl önce staj yaptığı otelin kaldığı pansiyonun havuzunda ölü bulunmuştu. Kayıtlara “şüpheli ölüm” olarak yansıyan gencin ölümünün ardından hazırlanan raporda “Burak intihar etmemiş” tespiti yapılmıştı. Oğğraş ailesi şüpheliler hakkında işlem yapılmamasına tepki gösteriyor.

10 yıldır adaletin yerini bulması için mücadele ettiğini söyleyen baba Murat Oğraş Milliyet’e şunları anlattı:

“Emniyet gerekli araştırmayı yapmadı. Hazırlanan kriminal raporda, ‘Burak intihar etmemiş, başkası tarafından bir şekilde aşağı düşürülmüştür’ tespiti yapıldı. Zaten oğlumun vücudunda darp izleri, gözlerinde de morluklar vardı.

Tüm bu tespitlere rağmen soruşturmaya bakan ilk savcı 1 yıl boyunca dosyayı ellemedi. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na defalarca şikayette bulundum. Ancak bir sonuca varamadım. Bir yılın sonunda ise dosyaya, başka bir savcı bakmaya başladı ve 9 yıldır dosya aynı savcıda. Savcı geçen yıl 6 şüpheliden Fedai Pusta ve Cihan Arıkan’ı sorgu için çağırdı. Ancak baş şüphelilerden Cihan Arıkan’a ulaşılamadı. Polisin aylarca ulaşmadığı Arıkan’ın 1.5 ay önce Almanya’ya kaçtığını öğrendim.

Ben başta bu şüphelilere takipsizlik kararı veren ve sonra da takipsizlik kararını kaldıran savcıyı da HSYK’ya şikâyet ettim. Adalet yerini bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğim. Çünkü benim oğlumun katilleri FETÖ’cüler tarafından kollandı.”


fettah tamince, rixos, buğra oğraş
ÖNCEKİ Milletin Merakı: Aşılar Kısırlık Yapıyor mu? SONRAKİ Fatih Altay'lıdan Mustafa Cengiz'e Sert Tepki