• USD  32,58
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.510,75
SON DAKİKA

15 Temmuz gazilerine polis müdahalesi

15 Temmuz gazilerine polis müdahalesi

16 Haziran 2020 10:38

Haklarında toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığı ve verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle 1 haftadır eylemlerini sürdüren 15 Temmuz gazileri, son olarak AKP Genel Merkezi önünde toplandı.


Verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle bir haftadır eylem düzenleyen 15 Temmuz gazileri, son olarak AKP Genel Merkezi’nin önünde toplandı. Gruba polis müdahale edince arbede çıktı.

ÖZKAN: 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Görüntüleri paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Kendileri için toplanan yardım paralarının durumunu soran 15 Temmuz gazileri AKP Genel Merkezi önünde gözaltına alındı. 2 gazi ise polis müdahalesi sonucunda yaralandı. Bu utanç size yeter!” dedi.

“BU ADAM VATANA SALDIRMADI”

Paylaşılan görüntülerde gözaltına alınan bir kişi için, başka bir vatandaşın, “Bu adam vatana saldırmadı, bu adam gazi” dediği duyuluyor.

“HER TARAFIM DELİK DEŞİK”

Bir gazi ise, “Her tarafım delik deşik, platinlerle yaşıyorum. 30 sene polislik yaptım. Şuradaki tanka bindim…” sözleriyle isyan etti.

SOYLU İLE GÖRÜŞTÜLER

Medyascope’un haberine göre 15 Temmuz gazileri olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Gazilerden Ahmet Önder, yaşananları şöyle özetledi:

 
* Arbede sırasında ben polislere, ‘Benim madalyam var, bana dokunamazsınız. Valilik ve İçişleri Bakanlığı izni olmadan beni gözaltına alamazsınız' dedim. Daha sonra amirler Süleyman Soylu'yla görüşmüş, Soylu da bizi Bakanlığa davet etti.

SOYLU: SİZİN YANINIZDAYIM

Önder görüşmenin bir buçuk saat sürdüğünü ve Soylu’nun kendilerini samimi bir şekilde karşıladığını belirterek detayları paylaştı:

* Meselenin para değil, 3713 sayılı kanuna tabi olmak olduğunu söyledik. Cuma gününe kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanıyla ve Cumhurbaşkanıyla görüşecek, akabinde bize dönüş yapacak.

* İş tamamen Aile Bakanı ve Cumhurbaşkanına bağlı. Onay aldığı takdirde önümüzdeki hafta Kabine toplantısında tasarıyı sunacak.

* Ben Bakanın samimiyetine inandım, sürecin takipçisi olacağını ve bizim sözcümüz olacağını söyledi. ‘Bu can bu bedende olduğu sürece ben sizin yanınızdayım' dedi.

NE OLMUŞTU?

Gazilik haklarından faydalanamadıklarını öne süren, toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığını iddia eden 15 Temmuz gazileri, 23-24 Ocak 2020 tarihlerinde toplu eylem yapmayı planlamış ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın devreye girmesiyle eylemler son bulmuştu.


süleyman soylu, bağış, gazilik
ÖNCEKİ AKP'nin Ayasofya anketi sonuçlandı SONRAKİ Yılmaz Özdil'den bomba yazı: Hamza..