• USD  32,47
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.477,63
SON DAKİKA

3 ay askerlik iddiası balon çıktı

3 ay askerlik iddiası balon çıktı

14 Ocak 2016 10:56

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin üç aya indirilmesiyle ilgili bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.


Genç girişimcilere vergi desteği, doğum yapan memurlarla uzman erbaş ve jandarmaya yeni hakları kapsayan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sürüyor.

Kabul edilen maddelere göre, çocuğu olan memur anne ve babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar, çalışma imkanı getiriliyor. Bu düzenlemeden evlat edinenler de yararlanacak.

İhdas edilen maddelerle, uzman erbaşlara birinci dereceye yükselme imkanı getirildi. Uzman erbaşların kamuya geçebilmesi için 2 yıl olan çalışma süresi 7 yıla çıkarıldı.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basında çıkan haberlerin anımsatılması üzerine, askerliğin üç aya indirilmesine ilişkin, bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Yılmaz, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın güneydoğudaki operasyonlana dair eleştirileri üzerine, şunları söyledi:

"Ambulansın, itfaiyenin girmesine izin vermeyeceksin, hendeklerin etrafından silahla dolaşacaksın, buna hiçbir hukuk devleti müsaade etmez. Her şeyi söyleyin, bunu Meclis kabul ederse başımız gözümüz üstüne ama silahla dağda gezemezsin, şehirde geziyorsun. Bunu biz değil, hiçbir parti kabul etmez. Hukuk devletinin gereğini yapıyoruz. Herkes hukuk devletinin gereğini yaparsa, 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olur."

Muhabir: Alp Özden /AA

Edinilen bilgiye göre; üzerinde çalışılan taslakta, askerlik yükümlülüğü olan her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı için 2 ya da 3 aylık bir temel eğitim öngörülüyor. Bu temel eğitimin ardından kalan askerlik süresinin ise isteyenler her ay için asgari ücret miktarında bir tutarı yatırmaları durumunda izinli sayılacaklar. Askerliklerinin temel eğitim bölümü dışında kalan kısmını izinli olarak geçirenlere de tezkere verilecek.

ASGARİ ÜCRET ALACAKLAR

Ancak asgari ücret yatırarak askerlik yapamayacak durumda olanlar veya gönüllüler ise askerliklerinin temel eğitim bölümü dışındaki dönemlerde her ay asgari ücret tutarında maaş alacak. Askere olan ihtiyaca göre, bu miktar daha sonra ayarlanabilecek


ismet yılmaz, tsk, Milli Savunma Bakanı, genelkurmay başkanlığı, asgari ücret, askerlik, temel eğitim, Bedelli Askerlik, askerlik süresi
ÖNCEKİ Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı SONRAKİ Charlie Hebdo'dan Aylan bebeğe büyük ayıp