• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,52
SON DAKİKA

62. Grammy Ödülleri sahiplerini buldu:

62. Grammy Ödülleri sahiplerini buldu:

27 Ocak 2020 10:29

Müzik dünyasının 'Oscar'ı olarak bilinen Grammy Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu törende 18 yaşındaki Billie Eilish, yılın kaydı, yılın albümü, yılın şarkısı başta olmak üzere 5 dalda ödül aldı.


62. Grammy Ödülleri, Los Angeles'ta Staples Center'da düzenlenen törende sahiplerini buldu. 18 yaşındaki Billie Eilish, 1981'de Christopher Cross'tan bu yana tek seferde 4 ana kategoride (Yılın Albümü, Yılın Şarkısı, Yılın Kaydı, En İyi Yeni Sanatçı) ödül alan ilk isim oldu. Eilish ayrıca Yılın Albümü kategorisinde ödül alan en genç sanatçı olarak Grammy kayıtlarına geçti. Bir önceki rekor 2010'da Fearless ile Taylor Swift'e aitti. 

Sunuculuğunu ABD'li şarkıcı Alicia Keys'in yaptığı törenin açılışında helikopter kazasında hayatını kaybeden ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant da anıldı. Keys törenin Bryant'ın Los Angeles Lakers ile efsaneleştiği Staples Center'da düzenlenmesine atfen "Kobe Bryant'ın inşa ettiği evdeyiz, kalbimiz kırık" ifadesini kullandı. 


Pop şarkıcısı Lizzo, açılıştaki performansına "Bu gece senin için Kobe" sözleriyle başladı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama da Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Michelle Obama'nın 'Becoming' adlı kitabının sesli versiyonu 'En İyi Sözsel Albüm' ödülünü aldı.

Tören öncesi katılımcılar kırmızı halıda siyasi mesajlar da verdi. Model ve oyunculuk yapan Megan Pormer'in ABD ve İran bayraklarından yapılan ve üzerinde "İran ile savaşa hayır" yazan elbisesi ve şarkıcı ve söz yazarı Joy Villa'nın üzerinde 'Trump 2020' yazan kırmızı elbisesi dikkati çekti.


barack obama, grammy, billi elish, megan pormer
ÖNCEKİ Athena Gökhan'dan Erdoğan'a deprem yanıtı SONRAKİ Kobe'nin ölümünü 8 yıl önce yazdı