• USD  32,38
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,79
SON DAKİKA

65 yaş üstüne günışığı önerisi

65 yaş üstüne günışığı önerisi

24 Nisan 2020 08:56

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den 1 aydır evlerinde olan 65 yaş üstü vatandaşların gün ışığından yararlanmaları için izin verilmesi önerisi geldi.


CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den 1 aydır evlerinde olan 65 yaş üstü vatandaşların gün ışığından yararlanmaları için izin verilmesi önerisi geldi. Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:

“Bir salgın süreci yaşıyoruz. Belli yaş guruplarına evde kısıtlama yaptık. Olmadı belli illere kısıtlama yaptık. Olmadı belli günleri kısıtladık. Adeta taksit taksit, parsel parsel sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Bir aydır evde tutulan 65 yaş üstü insanlarımızda ciddi sağlık ve psikolojik sorunlar baş gösterdi. Kış mevsiminde güneş ışığı yetersizliği nedeniyle zaten insanlarda D vitamini gibi bazı eksiklikler oluşması fizyolojik bir süreçtir. D-vitamini de hem bağışıklık sisteminde hem de kemik yapısında çok önemlidir.

Burada bir çağrı yapmak istiyorum: Herkesin evinde olduğu bu 4 günün 2 gününde örneğin Cuma ve Pazar günleri 11.00-15.00 arasında 65 yaş üstü yurttaşların, toplu taşıma ya da özel araç kullanmaksızın, tek tek ve en az 10 metre aralıkla olacak şekilde evlerinin çevresinde açık havaya çıkabilmelerine izin verilmelidir.”


yaşlı, Mustafa adıgüzel, günışığı
ÖNCEKİ ABD Kongresi’nde Atatürk ilkelerine ve TBMM’ye büyük destek SONRAKİ Akşener'in çarpıcı HDP açıklaması