• USD  32,59
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.505,76
SON DAKİKA

AB Türkiye Temsilcisi Berger: Barış isteyen bu birlik, vazgeçilmezdir

AB Türkiye Temsilcisi Berger: Barış isteyen bu birlik, vazgeçilmezdir

10 Mayıs 2019 14:27

Avrupa Birliği tarafından her yıl Mayıs ayında kutlanan Avrupa günü'nin Ankara'daki kutlamasına . AB Türkiye Temsilçisi Büyükelçi Christian Berger'in konuşması damga vurdu.


Avrupa Birliğinin kurulduğu gün olan 9 Mayıs Avrupa günü ,diğer Avrupa ülkelerinin yanısıra Ankara'da da kutlandı. Cogressium'daki etkinliğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve bazı bürokratlar katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bundan altmış sekiz yıl önce 9 Mayıs'ta, kıtayı harap eden ve cephede ve ölüm kamplarında Avrupa ateşini söndüren İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden tam beş yıl bir gün sonra, Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman sadece Avrupa'da savaşı imkânsız hale getirmekle kalmayacak aynı zamanda 1000 yıldır Avrupalıların birbirleri arasında devam eden savaşlara da son verecek olan bir teklifte bulundu.
Savaş, enerji (kömür) ve çelik için gereken kaynakları uluslar üstü bir örgütün kontrolü altında toplamak basit fakat zekice bir düşünceydi. Bu muazzam proje Avrupa tarihinin seyrine yön verdi ve Avrupa'nın dünyadaki yerini yeniden tanımladı.
Barış, ortaklık, paylaşılan değerler ve dayanışmaya dayalı bu proje hiç de sona yaklaşmış değildir. Bugün Sibiu/Hermannstadt'da bir araya gelen liderlerimiz, giderek daha karmaşık hale gelen bu çetrefilli dünyada bir aradayken daha güçlü olduğumuza inancımızı bir kez daha teyit ettiler. Diğer Avrupa Devletleri için Avrupa perspektifini kabul ederken 27 Üyeli yeni Birlik her zamankinden daha vazgeçilmez olmuştur. Bu Birlik, ekonomik büyüme, istihdam, güvenlik, fırsatlar ve temsilcilerimizi demokratik seçimlerle seçme hakkı dahil, haklarını isteyen yurttaşlarımız için vazgeçilmezdir"

Gecede, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası tarafından verilen bir konserin ardından bir resepsiyon gerçekleştirildi.


avrupa, barış, christian berger, ortaklık
ÖNCEKİ İdlib'deki çatışmalar neden şiddetlendi? SONRAKİ İmamoğlu'ndan Yıldırım'a mağduriyet yanıtı