• USD  32,37
  • EURO  35,16
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.323,52
SON DAKİKA

ABD gazetesinin Suriye iddiası

ABD gazetesinin Suriye iddiası

01 Ocak 2019 11:24

New York Times, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye’den çekilme işleminin tamamlanması için 4 ay süre verdiğini iddia etti.


Suriye'den "tam ve hızlı" çekilme kararı alan Trump, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çekilme işleminin "yavaşça" gerçekleşeceğini açıklamıştı.

 

Bu açıklamaların ardından New York Times gazetesinden flaş bir iddia ortaya atıldı. Gazete, iki Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesi için 4 ay süre verdiğini öne sürdü.

Irak üzerinden Suriye'ye yığınak yapan ABD'nin yine Irak üzerinden Suriye'yi terk etmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Trump'ın, ülkede DAEŞ ile mücadeleden sorumlu General Paul  J. LaCamera'ya birliklerin çekilmesinin birkaç süreceğini söylediği belirtildi.

Bu iddianın peşine düşen CNN International kanalı ise, Beyaz Saray'daki kaynaklarıyla iletişime geçti. Ancak CNN, Beyaz Saray'ın kendilerine bu konuda bir cevap vermediğini aktardı.

 

 


suriye, abd, daeş, trump, newyorktimes
ÖNCEKİ Canan Karatay’ın yeni yeteneği? SONRAKİ 2019'de AB'yi neden zor bir yıl bekliyor?