• USD  32,38
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.089,41
  • ALTIN  2.325,93
SON DAKİKA

ABD Medyasından çarpıcı Erdoğan yorumu

ABD Medyasından çarpıcı Erdoğan yorumu

27 Haziran 2019 09:30

Amerikan Washington Post gazetesi, "Erdoğan devlet yönetimindeki ilkeleri şekillendirerek gidişatı düzeltebilir ya da baskıyı artırıp olağanüstü yetkilerini kullanmayı tercih edebilir" yorumunda bulundu. Gazeteye göre ikinci şıkkı seçmesi ise sadece mevcut krizi derinleştirir.


Amerikan Washington Post gazetesi, “Türkiye’deki son seçimlerden çıkarılacak beş ders” başlıklı kapsamlı bir analiz yayınladı.

Geçen pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin yansımalarının tam olarak anlaşılması için uzun yıllar gerekebileceğinin belirtildiği yazıda, “Fakat bazı dersler şimdiden ortada” ifadesi yer aldı.

Howard Eissenstat imzalı analiz yazısı, “Seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a müthiş bir ders” olduğu tespitiyle başlıyor.

Seçimleri İmamoğlu’nun kazanmasının 15 milyonluk İstanbul ve aslında tüm Türkiye için dönüm noktası olduğu belirtilirken, yazı şöyle devam ediyor:


erdoğan, abd, imamoğlu, eissentet
ÖNCEKİ AKP, oy kullanmak için İstanbul’a getirdiği seçmeni ortada bıraktı SONRAKİ Fatih Portakal'dan Erdoğan'a: Siz değişemezsiniz artık