• USD  32,37
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,23
SON DAKİKA

ABD, Türkiye aleyhine döner mi?

ABD, Türkiye aleyhine döner mi?

26 Aralık 2018 10:48

Trump’ın Suriye ve bölgeye ilişkin son kararlarında Türkiye’nin rolü tartışılırken, gazeteci Serdar Turgut, ABD’de etkili çevrelerin neler yapabileceğini yazdı.


ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den çekilme kararı almasından sonra neler olabileceğine ilişkin Habertürk yazarı Serdar Turgut’un bugünkü yazısının bir bölümü şöyle: 

“ERDOĞAN DÜŞMANLARI

ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınmasına sert eleştirileri nedeniyle Başkan Erdoğan’a düşman kesilmiş olan evanjelistlerin Trump ile bağlantısını kuran Sheldon Allison da bu kuruluş ile bağlantılı.

"Eski CHP milletvekili Aykan Aydemir, Erdoğan aleyhine faaliyetlerini bu kuruluş içinde yürütüyor.

"Başkan Erdoğan’ın son hamleleri bunlarda büyük korku ve panik yarattı.

"Hemen harekete geçip birbiri ardına aslında Türkiye’nin ne kadar tehlikeli bir ülke olduğunu anlatmaya çalışan yapıtlar yayınlamaya başladılar.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLER KARTLARI

"Son olarak Türkiye’nin Libya’daki bazı çevrelere silah sevkiyatı yaptığı yalanını ortaya atan bir raporları dolaştı Washington’da.

"Bu kuruluş John Bolton ile birlikte Müslüman Kardeşleri global terör örgütü ilan etmek için çalışıyor. Buna Başkan Erdoğan’ın da ismini bulaştırmak amaçları. Trump ile Erdoğan’ın yakınlaşmaları bu yüzden bunlarda büyük panik yarattı, planları bozuldu. Ama duracaklarını da sanmayalım, Pompeo da bunları dinler ve sıkça görüşür onlarla. Faaliyetlerini sürdüreceklerdir, bunu bilelim ve dikkatli olalım.

"MIKE FLYNN BAĞLANTISI

"2- Bilmem dikkat ettiniz mi ama özel savcı Mueller’in bir ara Türkiye için çalışmış olan Mike Flynn’ı da soruşturmasına dahil etti. Bunun savcının esas soruşturması gereken Rusya bağlantıları ile alakası yoktu ama bir amaçla soruşturmaya dahil edildi, savcının son iddianamesinde Mike Flynn’ın aracılar vasıtasıyla Türkiye’den önemli miktarda para aldığı ve bunun bir bölümünün Trump’ın seçim kampanyasına aktarıldığı söyleniyor.

"Şimdi Washington’da deniliyor ki Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde hakimiyeti ele aldıklarında, yani yeni yılda, kurulacak soruşturma komisyonlarında Trump ile Erdoğan’ın son yakınlaşmasında verildiği iddia edilen bu paranın etkili olduğu iddiası ortaya atılacakmış. Bunun üzerinden hem Trump’ı hem de Erdoğan’ı vurmaya çalışacaklar, böylece son derece ilginç, yeni bir düşman cephesi ortaya çıkıyor, evanjelistlere yakın FDD ile Demokratlar arasında bir düşmanlık cephesi oluşabilir. Bunu da bilelim ve dikkatli olalım.  “

YAZININ TAMAMI


suriye, erdoğan, abd, trump, bolton
ÖNCEKİ TÜSİAD Başkanı Bilecik’ten asgari ücret yorumu SONRAKİ Erdoğan’ın avukatından RTÜK’e Halk TV şikayeti