• USD  32,51
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.790,79
  • ALTIN  2.434,29
SON DAKİKA

ABD'de gizemli bakteri paniği

ABD'de gizemli bakteri paniği

11 Mart 2016 10:34

Geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar belli aralıklarla 50'ye yakın insan aynı şikayetlerle hastaneye başvurdu ve başvuran hastalardan 18'i öldü.


ABD'nin Wisconsin Eyaleti'nde yaşayan ve toplamda 48 kişiyi bulan hastaların yakalandığı bakteriyle ilgili araştırma yapan The Wisconsin Sağlık Servisi Departmanı'ndan uzmanlar tüm hastalarda Elizabethkingia ismi verilen bir bakteri olduğu ancak bu bakterinin insanlara bir zararı bulunmadığını açıkladı. Normalde balık ve kurbağalarda bulunan bakteriye insanda rastlanmıyor.

Hastaların büyük bölümünün 65 yaşın üsünde olması ve hepsinin Wisconsin'in güneyinde yaşıyor olması da bir diğer dikkat çekici nokta. Bölge sağlık müdürlüğü geçtiğimiz hafta Elizabethkingia bakterisi görülen hastaların 18'inin test yapıldıktan kısa süre sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak ölüm sebebinin bakteri mi yoksa başka hastalıklarla bir araya gelmesi mi olduğu bilinmiyor.

NEDENİ YİYECEKLER Mİ?

Uzmanlar normalde çok nadir görülen bu bakterinin görülme sıklığınını birden artmasının nedeninin su kaynakları ya da yiyecekler olabileceği üzerinde duruyor. Eğer bakterinin kaynağı bulunabilirse problemi çözmek daha kolay olacak.


abd, wisconsin, hasta, bakteri, elisabethking, sağlık servisi
ÖNCEKİ İstanbul polisi heryerde Beratcan'ı arıyor SONRAKİ 18 il için kuvvetli yağış uyarısı