• USD  32,57
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.422,30
SON DAKİKA

ABD'deki saldırıda ürküten sayı

ABD'deki saldırıda ürküten sayı

02 Ekim 2017 16:48

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi... Korkunç saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti ve 400'den fazla kişi yaralandı.


ABD'nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğü ve 400'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganın ise intihar ettiği duyuruldu.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü, 400'den fazla kişinin yaralandığını belirtti.  Ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkati çeken Lombardo, yaralanan 2 polisin de hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Saldırı esnasında konser alanında olan bir şarkıcı saldırının en az 10 dakika boyunca sürdüğünü söyledi. 


Polisin, otelin 29. katından sonrasını boşalttığını belirten Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti.  Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuştu.

 

 

 

NELER YAŞANDI?

Saldırı, yerel saatle Pazar akşamı 22:30'da düzenlendi ve büyük paniğe yol açtı.

Hayatını kaybedenler arasında konserde görevli olmayan bir polis memurunun da olduğu belirtildi.

Yüzlerce kişi konser alanından kaçmaya çalışırken, kentteki diğer kişiler ise otellerde, kumarhanelerdeki restoranlarda ve diğer binalarda saklandı.

Saldırı nedeniyle uçuşları askıya alan Las Vegas'taki McCarran Uluslararası Havaalanı'nda uçuşlar yeniden başladı. Çok sayıda kişi de havalimanındaki konaklama yerlerine yönlendirildi.

 

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın." ifadelerini kullandı.


polis, hastane, las vegas, saldıgn, lombardo, mandala bay
ÖNCEKİ SGK'dan paranızı almayı unutmayın SONRAKİ Türk subay eşiyle birlikte Rumlara sığındı