• USD  32,51
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.709,29
  • ALTIN  2.426,84
SON DAKİKA

ABD'den Facebook ve Instagram'a sansür!

ABD'den Facebook ve Instagram'a sansür!

15 Ocak 2020 19:53

ABD’li Instagram ve Facebook’un düzenlenen hava saldırısında öldürülen Kasım Süleymani’ye destek verilen yorum ve mesajları silindiği belirtildi.


ABD operasyonuyla İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin yankıları devam ediyor. ABD'li şirketler Instagram ve Facebook'un Süleymani'ye destek içeren mesaj ve yorumların silindiği belirtildi.

 “ABD, YAPTIRIMLARI ALTINDA ÇALIŞIYORUZ”

Facebook Sözcüsü, CNN Business’a yaptığı açıklamada ise, “ABD, hükümetinin İran devrim Muhafızları Ordusu ve liderliğini tanımlaması da dahil olmak üzere ABD yaptırımları altında çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İran medyasında yer alan haberde ise, İran hükümetinin Instagram’a karşı çağrıda bulundu. Mevcut hükümetin uygulamanın kullanıcılarına Facebook ve Instagram’ın kaldırdığı mesajların örneklerini sunmak için web portalı oluşturduğu belirtildi.

Öte yandan İran hükümet sözcüsü Ali Rabiei de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Instagram'ı kınayarak, platformun eylemlerini "Demokratik olmayan ve utanmaz bir eylem" olarak nitelendirdiği belirtildi.


sansür, abd, facebook, iran, instagram
ÖNCEKİ Dolandırıcıların yeni hedefi bekarlar... SONRAKİ Rabia Naz dosyasında yeni gelişme!