• USD  32,37
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.084,50
  • ALTIN  2.325,82
SON DAKİKA

ABD’den skandal yaptırım açıklaması!

ABD’den skandal yaptırım açıklaması!

11 Kasım 2019 06:46

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Kongresi'nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğu belirtildi.


ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’lere değinen O’Brien, ABD Kongresi’nin S-400’lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduklarını belirtti. Bu konunun Washington ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ABD Başkanı Donald Trump tarafından da söyleneceğini vurgulayan O'Brien, “Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemlerini almasından büyük bir memnuniyetsizlik duyduk” dedi.

Yaptırımların ezici bir çoğunlukla Kongre’den geçeceğini ifade eden O'Brien, “Eğer Türkiye S-400'lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre'den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça söylemiştik. NATO'da S-400'lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok” ifadelerini kullandı.


türkiye, abd, s-400
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu; ABD ziyaretinden birşey çıkmaz... SONRAKİ Ekrem İmamoğlu'nun zor bütçe sınavı!