• USD  32,45
  • EURO  34,49
  • BORSA  9.679,80
  • ALTIN  2.474,36
SON DAKİKA

Ahmet Davutoğlu: Koalisyon Seçime Kadar Dağılır

Ahmet Davutoğlu: Koalisyon Seçime Kadar Dağılır

17 Temmuz 2021 09:54

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu: İyi giden evlilikte sürekli ‘Evliliğimiz iyi gidiyor’ denmez. ‘Cumhur İttifakı’nı bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez’ denmeye başlandı.. Cumhur İttifakı büyük ihtimalle seçim öncesi dağılır.dedi.


Türkiye bu yönetimi 2023’e kadar taşıyamaz. Cumhurbaşkanı iki dönemini dolduruyor. Yeni bir şaibe yaratmak istemiyorsa 2022’nin 23 Haziran’ından önce mutlaka seçim yapması gerekir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GERÇEKLİKTEN KOPTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşdan, gerçek hayattan kopuk. Kendi kendinize iman ettiğiniz ‘Ben çok iyi şeyler yaptım’ dediğiniz bir dönem başlıyor liderlerde. Tayyip bey şimdi bu aşamada.

ONLARINKİ ÇOCUKSU, BİZİMKİ OLGUN MİLLİYETÇİLİK

Benim birleştirici tavrım Türkiye’yi germek isteyenler için çok rahatsız edici. Bahçeli de o yüzden rahatsız. Bu çocuksu ve olgun milliyetçilik arasındaki fark. Biz herkesi kapsamaya çalışıyoruz.

 
AK PARTİ'Yİ EN ÇOK ELEŞTİRENLER GENÇ MUHAFAZAKARLAR

İdeallerine inanıp AK Parti’yi desteklemiş ama artık geleceklerini Türkiye’de göremeyen bir genç muhafazakâr kesim var. Annesi, babası parti yönetimde olan bu gençler en ağır eleştirileri getiriyor.

SAVCI İSİMLERİ TEK TEK ÇAĞIRIP KAYIP SİLAHLARI SORMALI

Suç örgütü lideri Peker’in ‘kayıp silahlar’ iddiasına da değinen Davutoğlu “İhtimal bile olsa ciddiye alınmalı” dedi. Savcılara çağrıda bulunan Gelecek lideri “İddialarda tek tek isimler var. Savcı onları çağırıp sormalı. Yanlışsa yanlışlığı ispat edilecek” ifadesini kullandı.


TÜRKİYE 2023'E KADAR BU YÖNETİMİ TAŞIYAMAZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV’de soruları yanıtladı. Erken seçim için tarih veren Davutoğlu “2023’e kadar Türkiye bu yönetimi taşıyamaz. Hatta Cumhurbaşkanı yeni bir şaibe yaratmak istemiyorsa, 2022’nin 23 Haziranı’ndan önce mutlaka seçim yapması gerekir. Cumhurbaşkanı kesinlikle iki dönemini dolduruyor” dedi.

Davutoğlu, ittifak sorusunu şöyle cevapladı: “Üçüncü ittifak demek için birinci ittifakı kabul etmek gerekiyor. Ben onun kalıcı olmayacağına inanıyorum. Cumhur ittifakı da büyük ihtimalle seçim öncesi dağılır. ‘Cumhur İttifakı’nı bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez’ demeye başlanmışsa... İyi giden bir evlilikte ‘Bizim evliliğimiz iyi gidiyor’ diye devamlı söylemezsin. Haftada bir nikah tazeliyorlar. AK Parti-MHP ittifakının kalıcı olacağına inanmıyorum. Bu ittifak dağıldığında Türk siyasetinin doğası değişir. MHP’nin oy desteği, kaybedilen oyların çok gerisinde kaldığında Erdoğan ‘Neyi kazandım, neyi kaybettim’ demeye başlayacak.”


ÖNCEKİ Melih Bulu Hakkında Flaş İddia SONRAKİ Kılıçdaroğlu'nun Destek Çağrısına Sert Yanıt