• USD  32,31
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,01
SON DAKİKA

AK Parti kulislerinden son dakika

AK Parti kulislerinden son dakika

19 Kasım 2018 12:39

Yerel seçimler için 5 - 16 Kasım tarihleri arasında belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de, tüm Türkiye'de aynı anda başlatılan temayül yoklaması dün akşam tamamlandı. İlk gelen bilgilere göre İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı açık ara önde.


CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın edindiği bilgilere göre; Binali Yıldırım adı İstanbul adaylığı için kesinleşti gibi.

Canova şöyle konuştu: 
 
Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında tüm rakiplerini arkasında bıraktığı söyleniyor, teşkilatlarda da Binali Yıldırım destekleniyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında temayül sonuçları değerlendirilecek. Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin adaylığı yüzde 90 oranında gerçekleşti deniyor ama temayülde başka isimler de öne çıktı. O isimler; Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu. Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayülde üç büyükşehir için de Soylu'nun adı çıktı

İzmir'de ise Mahmut Özgener adı geçmişti fakat Özgener siyasete girmek istemediğini açıklamıştı.

İzmir'de yapılan temayül yoklamasında da bazı isimler çıktı, bu isimlerden biri de Hamza Dağ ama henüz bu konuda net bir karar yok.


ak parti, binali yıldırım, kulis, mehmet özhaseki
ÖNCEKİ Gürsel Tekin: İstanbul adayı halka sorulmalı SONRAKİ Die Welt: Balkanlar Erdoğanlaşıyor