• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,54
SON DAKİKA

AK Parti'de Babacan sürprizi..

AK Parti'de Babacan sürprizi..

30 Ekim 2018 09:15

AK Parti ile çalışan Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi, Ankara ve İstanbul'da seçmenin nabzını tuttu. 5 bine yakın kişi ile yüz yüze yapılan araştırmadan İstanbul'da Binali Yıldırım, Ankara'da ise Ali Babacan ismi ön plana çıktı.


 
Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere hazınlanan partiler bir yandan da anketlerle seçmenin nabzını tutmaya çalışıyor. AK Parti ile çalışan Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi'nin (SAROS) yaptığı İstanbul ve Ankara araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

5 bine yakın kişi ile yüz yüze yapılan araştırmadan İstanbul'da Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'un adı ön plana çıkarken, Ankara'da Ali Babacan sürprizi yaşandı.

Abdulkadir Selvi'nin  Hürriyet'teki köşesinde yer verdiği araştırmadan çıkan sonuçlar;

Burhan Eptemli'nin sahibi olduğu SAROS19-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da 3027, Ankara'da ise 1620 denekle yüz yüze araştırma yöntemiyle araştırma yaptı. Araştırma sonucuna göre iki büyük şehrimizin seçmenlerinin ezici bir çoğunluğu partiye oy veriyor. Bu oran İstanbul'da biraz daha yüksek. "Partiye oy veririm" diyenlerin oranı Ankara'da yüzde 59.3'ken bu oran İstanbul'da yüzde 63.1'e kadar çıkıyor.

PROJEYE GÖRE OY VERİRİM DİYENLER

Araştırmada İstanbul ile Ankara arasındaki bir fark dikkat çekiyor. İstanbul'da "Adayın açıklayacağı projelere göre oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 28.3'le ikinci sırada gelirken bu oran Ankara'da 17.8'le üçüncü sıraya düşüyor. Ankara'da adayın yerli olması 19.1'le ikinci sırada yer alırken, bu oran İstanbul'da 1.8'le en son sırada yer alıyor.

 ADAYIN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ

Bu oranlara rağmen yine de adayın kimliği büyük önem arz ediyor. Bu seçimlerde doğru aday ya da kazanacak aday tanımını çok duyacağız. O nedenle partiler "kazanacak aday"lara yönelecekler.

AÇIK UÇLU ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI

Açık uçlu olarak yapılan başka bir araştırmanın sonuçlarını ve İstanbul, Ankara ve İzmir'e ilişkin kulis bilgilerinini de paylaşan Abdülkadir Selvi şunları yazdı... AK Parti üç büyük ilde seçimlere güçlü isimlerle girmeye hazırlanıyor. Bu seçimlerde en büyük yarış İstanbul üzerine olacak.

İSTANBUL VE ANKARA ERDOĞAN'A BIRAKILDI

AK Parti'de tüm iller üzerine araştırmalar yapılıyor. Ama iki il var ki orası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakılmış durumda. İstanbul ve Ankara adaylarını Erdoğan belirleyecek. O nedenle telefon mesajıyla yapılan anketlerde İstanbul ve Ankara bu sistemin dışında tutuldu.

İSTANBUL İÇİN BİNALİ YILDIRIM

İstanbul için Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın ismi ilk sırada çıkıyor. Onu az bir farkla Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş takip ediyor. Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'nda devam etme isteği biliniyor ama "kazanacak aday" söz konusu olunca nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakılmış durumda. Bu arada Muharrem İncede İstanbul'da varlığını hissettiriyor.

ANKARA İÇİN İKİ YENİ İSİM DAHA! BABACAN VE İŞLER

Ankara için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki konuşuluyor. Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda başarılı bir performans göstermişti. Şehircilikte başarılı bir çizgiye sahip. Ankaralılık tercihini dikkate aldığınızda ise eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Emrullah İşler de konuşulan isimler arasında.


akp, abdülkadir selvi, yıldırım, ankara, babacan, saros
ÖNCEKİ Yeni havalimanının adı İstanbul oldu SONRAKİ İçişleri Bakanı'dan şehitlerle ilgili üzücü detay..