• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  8.974,90
  • ALTIN  2.293,24
SON DAKİKA

Akar'dan patlamayla ilgili açıklama

Akar'dan patlamayla ilgili açıklama

10 Kasım 2018 18:52

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, patlamaya ilişkin, "Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı.Hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir." dedi.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de üs bölgesindeki kaza sonucu meydana gelen patlamaya ilişkin, "Hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı." dedi.

GECEYİ 3'ÜNCÜ PİYADE TÜMEN KOMUTANLIĞI'NDA GEÇİRDİ

Bakan Akar, Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen kazanın ardından geldiği Yüksekova'da, geceyi 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda geçirdi.

Akar ve beraberindeki komutanlar daha sonra kazanın meydana geldiği 2 bin 80 rakımlı Süngü Tepe Üs Bölgesi'ne helikopterlerle gitti. Burada kazaya ilişkin bilgi alan ve bölgede incelemelerde bulunan Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada yaralananlara şifa, şehit olanlara rahmet diledi.


"YANGIN SÖNDÜRME VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

Dört yaralının tedavisine Ankara'da devam edileceğini aktaran Akar, şunları söyledi:

"Kaza bölgesinde, Yüksekova ve Şemdinli savcılarının yanı sıra Ankara'dan sabah kaza bölgesine gelen askeri heyet de idari ve teknik incelemelerini yapmak için çalışmalarına başladı. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Şu anda hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir."


"SONUÇLAR EN KISA ZAMANDA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAKTIR"

Kaza yeri çevresinde alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Bakan Akar, "Teknik ve adli çalışmanın sonucunda kazanın sebebi belirlenecek ve sonuçlar da en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

TEDBİRLERİMİZİ BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRDİK

Güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunun son derece yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Bu kazaların tekrarlanmaması için tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik." diye konuştu.


patlama, hakkari, Milli Savunma Bakanı, hulusi akar, 7 şehit
ÖNCEKİ CHP: Diyanet İşleri Başkanı görevinde kalmamalı SONRAKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü