• USD  32,53
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.429,92
SON DAKİKA

AKP çoklu baro için çıktığı muhalefet turunda destek bulamadı

AKP çoklu baro için çıktığı muhalefet turunda destek bulamadı

24 Haziran 2020 20:30

Turkiyegundemi.com Özel Haber - AKP Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ve Cahit Özkan, CHP, HDP ve İYİ Parti Gruplarına yaptıkları ziyarette taslak bir metin sunmadı. Ancak, 3 öneriyi gündeme getirdi.


Alınan bilgiye göre, 5 binden fazla avukatın olduğu illerde 2 bin imza ile yeni bir baro kurulması.

Nüfus olarak kalabalık olan 30 Büyükşehir’de çoklu baroların kurulmasına imkan sağlanması. 81 ilde çoklu baro uygulamasına geçilmesi. 

Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber

AKP’nin Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ve Cahit Özkan, Bora paketi nabız yokladığı muhalefete yazılı taslak bir metin sunmadı. Alınan bilgiye göre, AKP 3 öneriyi gündeme getirdi.

5 binden fazla avukatın olduğu illerde 2 bin imza ile yeni bir baro kurulması. Nüfus olarak kalabalık olan 30 Büyükşehir’de çoklu baroların kurulmasına imkan sağlanması. 81 ilde çoklu baro uygulamasına geçilmesi. Ancak, muhalefet çoklu baro önerilerine sıcak bakmadıklarını görüşmede iletti.

Bu görüşmeler öncesinde Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, çoklu baroya karşı olduklarını bildirmişti.

Baro başkanlarıyla hareket edeceklerini belirten Altay, şunları söyledi:

“AK Parti Grup yöneticileri gelecekler ama tam olarak ne anlatacaklar bilmiyoruz. Biz baroların bölünmesine karşıyız. Dün Ankara’da baro başkanlarına devletin ceberrut yüzü gösterilmiştir. Türkiye artık devletin ceberrut yüzünü görmekten bıktı. Baroları bölme yaklaşımı kabul edilebilir değil.

Baroları bölmek istiyorlar ya o zaman TOBB’u da bölsünler. Esnaf odalarını da bölsünler, sanayi odalarını da ticaret odalarını da bölsünler. Ak esnaf, halk esnaf . Ak sanayi halk sanayi. Çağrı yapıyoruz, gel bu sevdadan vazgeç. Türkiye’yi bölme çabalarından vazgeç” dedi.


ak parti, akp, politika haberleri, internet haberleri, muhalefet turu, çoklu baro
ÖNCEKİ İl,il yoğun bakım sayısı açıklandı SONRAKİ Meclis’te Koronovirüs kriz yönetim komisyonu oluşturuldu