• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

AKP tabanı koalisyon mu istiyor erken seçim mi?

AKP tabanı koalisyon mu istiyor erken seçim mi?

08 Ağustos 2015 16:31

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son il başkanları toplantısındaki değerlendirmelerden yola çıkan AK Parti il başkanları ve milletvekilleri, seçim bölgelerinde "operasyonlar, koalisyon ve erken seçim" konusunda nabız yoklamaya başladı.


AK PARTİ, TABANA KOALİSYONU SORDU

Daha çok batı illerinde tamamlanan analizlerde, "CHP ile koalisyona mesafeli durulduğu, erken seçimin istendiği ve operasyonların desteklendiği" yönünde geri bildirimler yapıldığı iddia edildi.

İL İL ANALİZLER DAVUTOĞLU'NA ULAŞTIRILDI

Verilen yanıtlar il il analize dönüştürülerek, genel merkez aracılığıyla Davutoğlu'na ulaştırılıyor.

HALK OPERASYONLARA DESTEK VERİYOR

Milletvekillerinin yaptığı saptamalara göre, vatandaş yapılan operasyonlara destek veriyor ve devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

TABAN KOALİSYON DEĞİL, ERKEN SEÇİM İSTİYOR

CHP ile koalisyona gidilmesi konusunda ise AK Parti tabanının pek de istekli olmadığı belirlendi. MHP'nin koalisyon hükümeti kurmaya uzak durması da "AK Parti seçmeninin tepkisini çekti" saptaması yapıldı. Aynı bakış açısının MHP tabanınında da mevcut olduğu öne sürüldü. AK Parti tabanının erken seçime sıcak yaklaştığı, çözüm sürecinin de kamu düzeninden taviz verilmeden yürütülmesini istedikleri iddia edildi.

AK PARTİ KÜSKÜNLERİN OYUNA GÜVENİYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre, AK Parti, erken seçim hesapları yaparken, Bahçeli'nin politik tavrına kızan MHP tabanı ile kendilerine tepkili olduğu için sandığa gitmeyen AK Parti seçmeninin vereceği oylara güveniyor.


ak parti, koalisyon, ahmet davutoğlu, akp, haber, haberler, erken seçim
ÖNCEKİ iPhone 6 alacaklara iyi haber SONRAKİ Galatasaray 1-0 Bursaspor