• USD  32,52
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,28
SON DAKİKA

AKP ve Vatan Partisi'ni buluşturan ilginç toplantı

AKP ve Vatan Partisi'ni buluşturan ilginç toplantı

29 Kasım 2019 22:54

Vatan Partisi’nin Bursa’da yapacağı Üretim Devrimi Kurultayı bir ilke sahne olacak. Kurultayın dikkat çeken ayrıntısı ise Ak Partili Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de kürsüye çıkacak olması..


Bursa Olay gazetesi yazarı Mustafa Özdal “Ak Parti ile Vatan Partisi’ni buluşturan kurultay” başlıklı yazısında bu ayrıntıyı yazdı.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Bektaş Aykut’un kendisine Kurultayın programını gönderdiğini belirten Özdal “Programda Doğu Perinçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın arka arkaya konuşacağı yazıyordu” dedi.

Program kendisine ulaştıktan sonra Aktaş’ı bir basın toplantısında gördüğünü ve kurultay programını göstererek “Başkan, bu programa katılacak mısınız?” diye sorduğunu belirten Özdal aralarındaki diyaloğu şöyle anlattı:

ADRES BELEDİYE SALONU

“Önce programı hatırlamadı, ardından Vatan Partisi ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve cumartesi günü orada bulunamayacağını ama kendisini temsilen bir vekil göndereceğini söyledi.

Daha sonra Bektaş Aykut’la konuştum. Aykut da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilişkilerinin son derece iyi olduğunu belirtti. FETÖ ile PKK’ya karşı mücadelede aynı safta yer aldıklarını söyledi ve şöyle devam etti;

‘Kurultaya davet ettiğimiz Aktaş, her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Sağolsunlar kurultayı Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, kurultaya farklı katkılar da yaptı.

Sayın Aktaş, şehir dışında olduğu için gelemeyecek ama vekili katılacak. Ayrıca Ak Partili Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurtile Orhangazi Belediyesi’ni temsil eden bir vekil de o gün orada olacaklar.’ Evet gelişme böyle.”

‘6-7 YIL ÖNCE SÖYLESELER...’

Özdal yazısında görüşmelerini aktardıktan sonra da şu yorumu yapıyor: “Çok değil 6-7 yıl önce Doğu Perinçek ile Ak Partili belediye başkanlarının aynı kurultayda konuşacağını veya Vatan Partisi’nin organize ettiği bir kurultaya Ak Partili bir büyükşehir belediyesinin destek vereceğini söyleseler inanır mıydınız?

Bir yanda bir zamanların sosyalist partisi, diğer yanda milliyetçi muhafazakâr bir parti... Ayrıca en fazla Vatan Partililerin mağdur olduğu FETÖ’nün Ergenekon tertibi Ak Parti iktidarı döneminde yaşanmış, çok sayıda Aydınlıkçı Silivri’de yıllarca yatmıştı. Nereden nereye...”


ak parti, akp, vatan partisi, alinur aktaş, bursa kurultay, Üretim Devrimi Kurultayı
ÖNCEKİ Aslı Enver'den Özcan Deniz'in evliliğini bitirdi iddialarına yanıt: Çok ayıp! SONRAKİ Melih Gökçek Ankara'nın otoparklarını eşinin üzerine yapmış