• USD  32,52
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.710,75
  • ALTIN  2.420,88
SON DAKİKA

AKP'de Berat Albayrak depremi!

AKP'de Berat Albayrak depremi!

12 Şubat 2020 14:06

Kongre maratonunun başladığı AKP'de, delegelerin ve il başkan adayı olarak gösterilecek isimlerin belirlenmesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakın bir ekibin müdahil olmaya çalışması kriz yarattı.


Cumhurbaşkanlığı kabinesinin en çok tartışılan ismi olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP Genel Merkezi'nde de tartışmaların odağı haline geldi. Bir süredir AKP İl Teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerle dikkat çeken ve iktidar partisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasının liderliğine hazırlandığına dair iddialarla anılan Albayrak'a yakın bir ekibin, kongre sürecine müdahil olmaya çalıştığı öğrenildi.

YENİÇAĞ gazetesinden Fatih Ergin'in haberine göre;

AKP içerisinde Pelikan adıyla bilinen grup tarafından desteklenen Berat Albayrak'ın kongre sürecine çok önem verdiği ve ekibiyle birlikte kendilerine yakın isimlerin il başkanı olması çalışmalar yaptığı belirtildi. Albayrak ekibinin il kongrelerinde tek aday olarak gösterilecek isimleri belirlemeye çalıştığı ve parti yönetimine belirledikleri isimler ile ilgili telkinlerde bulunduğu kaydedildi.

"AKP'DE KIRILMAYI DERİNLEŞTİRİR"

Diğer yandan Albayrak ve ekibinin kongre hazırlıklarının, AKP'de ciddi kırılmalar yaratabileceği belirtildi. AKP çevrelerinde partinin yerel seçimlerin ardından zaten sıkıntılı bir süreçten geçtiği vurgulanırken, Albayrak'ın il kongrelerine yönelik hamlelerinin kırılmayı daha derinleştireceği düşünülüyor. Partili kaynaklar, Albayrak'ın toplumda da partide de geniş bir kabulünün olmadığına dikkat çekerek, söz konusu yaklaşımın sürmesi halinde kongre süreci içerisinde AKP'den kopuşların hızlanabileceği endişesini taşıdıklarını söyledi.


akp, deprem, kriz, berat albayrak
ÖNCEKİ Fenerbahçeli taraftarlar A Spor'u boykot ediyor! SONRAKİ AKP’li eski başkan 2 günde Rekabet Kurumu’na atandı