• USD  32,31
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,01
SON DAKİKA

AKP'de İstanbul sözleşmesi çatlağı

AKP'de İstanbul sözleşmesi çatlağı

07 Temmuz 2020 14:26

AKP'li Numan Kurtulmuş'un İstanbul Sözleşmesi açıklamalarının ardından açıklama yapan AKP'li Özlem Zengin, "Türkiye’de bir grup bütün kötülüklerin anası olarak İstanbul Sözleşmesi’ni görüyor" diyerek sözleşmeyi okumadan bir sürü iddia ortaya koyulduğunu söyledİ.


AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İktidarın ve yandaşların ailenin birliğini tehlikeye düşürdüğünü iddia ederek sürekli hedef haline getirdiği İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama yaptı. Zengin, "Türkiye’de bir grup bütün kötülüklerin anası olarak İstanbul Sözleşmesi’ni görüyor" dedi.
Biz10 TV’de iktidarın son günlerde tartışmaya açığı İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşan Zengin şu ifadelere yer verdi:
"Bütün kötülükleri anası olarak İstanbul Sözleşmesi’ni görüyor. Nafaka, eşcinsel evlilik diyor da yazmıyor bunlar bu sözleşmede. Hiç okumadan bununla alakalı bir sürü iddia ortaya koyuyor. Bir şeyin başında “toptancı bir hayır” şeklinde yaklaşmıyorum. Türkiye bu sözleşmeyi imzalarken hangi saiklerle imzaladı. Buna yüklenen anlamlar değişti mi? Buna bir bakalım. Bu değişenleri değerlendirdikten sonra çıkmak da mümkün olabilir."
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi’nin resmi adı, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi. İlk olarak Türkiye'nin imzaladığı sözleşme, 10 ülkenin onayıyla 2014 yılında yürürlüğe girdi ve Mart 2019 itibariyle 33 devlet ve Avrupa Birliği tarafından da onaylandı.


avrupa birliği, istanbul sözleşmesi, özlem zengin
ÖNCEKİ O yardımların nereye gittiği soruldu SONRAKİ İBB'de tartışmalı atama...