• USD  32,56
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.491,96
SON DAKİKA

AKP'den istifa eden Ethem Sancak Vatan Partisi'ne katılıyor

AKP'den istifa eden Ethem Sancak Vatan Partisi'ne katılıyor

31 Temmuz 2022 13:46

AKP'den istifa etmek durumunda kalan Ethem Sancak, Doğu Perinçek'in genel başkanlığındaki Vatan Partisi'ne katılacak.



AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve partisinden istifa eden eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katılıyor.

Sancak, Vatan Partisi İstanbul il Merkezi'nde partinin genel başkanı Doğu Perinçek'in de katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirecek.

2 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek toplantıda Ethem Sancak, geçtiğimiz hafta Vatan Partisi heyetiyle Moskova’ya gitmesi hakkında da bilgi verecek.

 SANCAK'IN İSTİFASI

Mart 2022'de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin güvenliği ve NATO" adlı konferansa katılan Ethem Sancak, "Biz Amerika'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı'nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demişti.

Bunun üzerine Sancak AKP'den kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Sancak kararı beklemeden partisinden istifa etmişti.


ÖNCEKİ Usta sanatçı İlhan İrem son yolcuğuna uğurlandı SONRAKİ Türk halkı ya gülmeyi unutacak ya da dişsiz gülümsemeyi öğrenecek