• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.001,99
  • ALTIN  2.298,84
SON DAKİKA

AKP'li isim de rahatsız oldu

AKP'li isim de rahatsız oldu

29 Mayıs 2019 09:25

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AK Parti içinde değer verdiği isimlerden birinin kendisini aradığını ve "Ben bizim cenahın Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptıklarından rahatsızım" dedi.


Fatih Altaylı, Habertürk'te "Vicdan" başlığıyla yayımlanan yazısında "AK Parti içinden değer verdiğim isimlerden biri aradı sabahın erken saatlerinde. Gece Habertürk’teki Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu programı izlemiş. ‘Fatihciğim bu partiye ne kadar bağlı olduğumu, uzun yıllardır tanıdığım Reis’e asla kötülük gelsin istemeyeceğimi bilirsin’ diye girdi söze" ifadesini kullandı.

Altaylı şöyle devam etti:

"Bu giriş üzerine gardımı almaya hazırlandım. 
 

Benim eleştirel yazılarımı konu edecek ve sitem edecek diye düşündüm açıkçası. 

AK Parti’nin eleştiriye en açık isimlerinden biri olduğunu, her şeyi açık açık konuşabilmeye devam ettiğiniz ender AK Partililerden biri olduğunu bildiğim halde, beklentim bu idi. 

Ancak beni ters köşeye yatırdı. 

‘Bak sevgili dostum, biz bu partiyi kurarken ve bu parti için gecemizi gündüzümüze katıp çalışırken, tek bir şeyimiz var. Vicdanımız. Vicdansızlığa karşı çıktık biz. Ama bugün bakıyorum eleştirdiğimiz ne var ise aynısını, hatta beterini yapıyoruz.’ 

Şaşırdım ve konunun Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı program ile bağlantısının ne olduğunu merak etmeye başladım. 

‘Ne oldu, sen de Ekrem İmamoğlu’na mı oy vermeye karar verdin’ dedim. 

‘Yok yok. Her şeye rağmen bazen elim gitmese de partime oy vermeye devam ediyorum ama Ekrem Bey’e yapılanlar vicdanımı yaralıyor’ dedi. 

‘YSK kararı mı?’ dedim. 

‘Hayır, YSK kararı YSK’nın vicdanıdır. Beni rahatsız etmez. Ben bizim cenahın Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptıklarından rahatsızım’ dedi. 

Akşam programda Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin kesilip biçilerek, İstanbul’u bazı terör örgütleri ile birlikte yönetecekmiş gibi gösteren bir video hazırlanmasından şikayet etmişti. 

‘O videoyu hazırlayan hanımefendinin kim olduğunu bütün İstanbul teşkilatı biliyor. Ve çok ayıp ediyorlar. Bu videoyu hazırlayan E.K hanım. İl örgütüne bir şekilde girdi. Hatta bir ara Tanıtım ve Medya İlişkileri Başkanlığında görevlendirildi. Tepki üzerine oradan alındı fakat ilde görevi sürüyor. Şunu bil ki, bu Pelikan taktikleri partide ciddi rahatsızlık yaratıyor.’ 

 ​‘Engelleyin o zaman’ dedim. 

‘Engelleyemiyoruz. Çok çirkin işler yapıyorlar. Eskiden, Milli Görüş döneminde bize yapılanların daha beterini şimdi bunlar yapıyor. Bunun vebali var’ dedi. 

Siyasi yelpazenin her tarafında hâlâ vicdan sahibi siyasetçilerin olması belki iyice dibe vurmamızı engelliyor. 

Onlar da gidince halimiz iyice harap anlaşılan.


siyaset, video, vicdan, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ TKDF Türkiye'yi ayağa kaldıran kitap için açıklama yaptı SONRAKİ Harekatın ardından ABD ile kritik görüşme