• USD  32,39
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,21
SON DAKİKA

AKP'li Yetkili: Öcalan'dan Yeni Mektup Gündeme Gelebilir

AKP'li Yetkili: Öcalan'dan Yeni Mektup Gündeme Gelebilir

14 Ocak 2022 12:32

AKP’li bir yetkili, 2019’daki yerel seçimlerde olduğu gibi PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bir mektup kaleme almasının gündeme gelebileceğini söyledi.


Erdoğan partisinin bu haftaki grup toplantısında öldürülen bir PKK ile 5 yıl önce çekilmiş fotoğrafları basına yansıyan ve hakkında fezleke hazırlanan HDP milletvekili Semra Güzel hakkında konuşurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çeşitli suçlamalar yöneltmişti. Erdoğan, İmralı Cezaevi’ndeki Öcalan ile Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında bir hesaplaşma yaşanacağını söyleyerek, “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” diye konuşmuştu.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Demirtaş ve Öcalan açıklaması: Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek; kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var

DW Türkçe’den Gülsen Solaker’in haberine göre AKP’li yetkililer, Erdoğan’ın bu açıklamayı "büyük ihtimalle önüne gelen istihbarat raporlarına dayanarak yaptığını" kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen AKP’li bir yetkili şunları kaydetti: 

“Öcalan’ın çözüm sürecinde HDP’nin sorumlu davranmadığını düşündüğü ve sürecin bitmesinden Demirtaş’ı da sorumlu tuttuğu zaten bilinen bir şey. Muhtemelen Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmelerde bu konu yeniden gündeme gelmiş olabilir ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu raporları okumuş olabilir.”

Yetkili, önümüzdeki süreçte Öcalan’ın yeni bir mektup kaleme almasının da gündeme gelebileceğini söyledi.

Abdullah Öcalan'ın 2019 yerel seçimlerinde İmralı'da yazdığı mektup, Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklanmıştı. Öcalan'ın mektubunda "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" ifadeleri yer alıyordu. 


ÖNCEKİ Akrabası Tecavüz Ettiği İçin İntihar Eden Emre'nin Yaşadıkları Ağlattı SONRAKİ Geçinemiyoruz Demek de Yasaklandı