• USD  32,54
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.436,27
SON DAKİKA

AKP’nin seçim kampanyası için flaş iddia

AKP’nin seçim kampanyası için flaş iddia

27 Aralık 2018 10:45

Hürriyet yazarı Selvi, AKP’nin 31 Mart 2019 yerel seçim kampanyasında neleri kullanacağını yazdı


Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, “Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon seçim kampanyasının odağına yerleşecek^ dedi. Selvi, ayrıca CHP’’ye oy veren sanatçılar  ve yazarların sözlerinin de CHP aleyhine kampanyada kullanılacağına dikkat çekti.

Selvi’nin yazısının bir bölümü şöyle:

“Yeni yılla birlikte seçim kampanyaları start alacak. Bizde seçimleri liderler kazanır. Yerel seçim olsa dahi liderlerin performansı önemli olacak. Adayların çalışmaları, açıklayacakları projeler, mevcut belediyelerin başarı/başarısızlık durumları ve sosyal medya, seçmen tercihlerinde etkili olacak. Görünen o ki ekonomik durum sandığı etkileyecek unsurlardan birini oluşturacak.

Bunlara iki başlığı daha ekleyin derim. 

1- Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon seçim kampanyasının odağına yerleşecek. 

2- CHP’nin kanalı olan Halk TV’de Mine Kırıkkanat’tan “Atatürk benim ilahım, tapıyorum” şeklindeki bir çıkış ya da Metin Akpınar’ın, “Her faşizmde olduğu gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” sözleri tarzında yapılacak yeni bir yayın, kampanyayı unutturur, tartışmaların odağına yerleşir. Önemli bir sanatçımız olan Akpınar’ın tutuklanmamasına sevindim. 12 Eylül döneminde “Yasaklar” oyununu sahneleyen Metin Akpınar’ın 15 Temmuz travmasının yaşandığı bir dönemde darbe kokan bir çıkışı yapmasına üzüldüm. Ama biz birbirimizi Mussolini gibi bacağından asılmakla, Hitler gibi bir mahzende ölü bulunmakla mı korkutacağız?

Bir Menderes yetmedi mi?

CHP’Yİ BEKLEYEN TEHLİKE

Yakında eski CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt gibi biri çıkar, “Ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz”derse, işte o zaman seçimleri altın tepsi içinde Erdoğan’a sunmuş olurlar.

Bu tür çıkışlar nedeniyle biz “Hangi belediye başkanı beldemize daha iyi hizmet eder?”i değil, Mine Kırıkkanat’ı, Metin Akpınar’ı, “Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?” diyen Aysun Kayacı’yı oyluyoruz.  

Seçimlere giderken CHP’yi bekleyen en büyük tehlike bu tür tehlikeli çıkışlar olacak. Onlar konuşacak, millet faturayı CHP’ye kesecek."

YAZININ TAMAMI


chp, seçim, akp, kampanya, fırat'ın doğusu
ÖNCEKİ CHP‘ nin sloganı belli oldu SONRAKİ Muharrem İnce'den o cezalara sert tepki