• USD  32,43
  • EURO  34,44
  • BORSA  9.679,80
  • ALTIN  2.490,97
SON DAKİKA

Akşener: Merkez Bankası Başkanı Mevsimlik İşçiye Döndü

Akşener: Merkez Bankası Başkanı Mevsimlik İşçiye Döndü

20 Ekim 2021 10:57

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu


Ekonomideki gidişatı eleştirerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini eleştiren Akşener, "Arkadaş bizlere dolarla, enflasyonla nasıl mücadele edilir gösterecekti değil mi? Bankalar, hazine, maliye hatta Merkez Bankası onun yetkisinde... Peki ya etki? Dolar 10 liraya koşuyor, işsizlik almış başını gitmiş. İşte size partili cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye. Merkez Bankası başkanları artık mevsimlik işçi oldular. Sayın Erdoğan, sen bildiğini okumaya, sorumsuzca konuşmaya devam ettikçe dolar artıyor. Dolar arttıkça milletimizin alım gücü düşüyor. Dolar arttıkça çiftçinin mazotu, tohumu zamlanıyor" diye konuştu.

 

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senin seyrettiğin gibi Merkez Bankası Başkanı da seyrediyor. O kadar rezervin var doların artışına müdahale etsene. Edemez, çünkü rezervler Merkez Bankası'nın değil. 128 milyar doları çatır çatır yediler. Şimdi de ödünç aldıkları dövizler için alacaklılar kapıda bekliyor. Merkez Bankası'nın net rezervi eksi 43 milyar dolar. Her sorunun çözümü doğru teşhisle başlar. Dolar kurunun son 3,5 yılda 4 liradan 9 liraya çıkmasının sebebi sensin."

 

 


ÖNCEKİ Yılmaz Özdil'den Sedat Peker'e soruşturma açılmasına tepki! SONRAKİ Erk Acarer: Kıbrıs Başbakanı'nın Şantaj videosunu İzledim