• USD  32,36
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,18
SON DAKİKA

Akşener'den Bahçeli'ye: Hiç içiniz sızlamaz mı ?

Akşener'den Bahçeli'ye: Hiç içiniz sızlamaz mı ?

11 Haziran 2017 10:09

MHP'den ihraç edilen eski milletvekili Meral Akşener, éEy Sayın Bahçeli, hiç içiniz sızlamaz mı, fiili durumu hukuki durum çerçevesine aldınız, hiç içiniz sızlamaz mı?" dedi.


Meral Akşener, "1 Kasım seçimlerinden sonra 'MHP bu oy oranını hak etmiyor, biz bir değişiklik yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve olağanüstü kongre yapalım, pek çok aday arkadaşımız vardı ve hangimiz kazanırsa MHP'ye iktidar yolunu açacak bir iddialı projenin etrafında yol yürüyelim" dediklerini belirterek, "Dediğimiz günden itibaren başımıza gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" dedi.

HÜKÜMETİ SUÇLADI

Olağanüstü kongrenin yapılamamasıyla ilgili yaşananları ve süreci hatırlatan Meral Akşener, "1 Kasım 2015'den Haziran 2017'ye kadar geçen sürede biz alt tarafı demokratik bir hak olan olağanüstü kongreyi hükümet eliyle, hukukun guguk olması engeliyle yaptıramadık. Ama iktidar partisinde, sayın cumhurbaşkanı kendi atadığı Başbakanı ve Ak Parti'nin genel başkanını uyumsuzluk nedeniyle tam 15 günde hem genel başkanlıktan, hem başbakanlıktan attı ve 15 günde değiştirdi. Sonra ilginç şeyler oldu, bu sistem yürürken birdenbire Sayın Bahçeli'nin aklına fiili durumu hukuki duruma evirmek için başkanlık sistemini Türkiye'nin gündemine getirilmesi geldi ve şartsız, şüphesiz destek vereceklerini ilan ettiler" dedi.

'REFERANDUMUN MEŞRULUĞU TARTIŞILIR DURUMDA'

Referandum sürecine değinen Akşener, referanduma bir hafta kala yaptırdığı ankette yüzde 54 hayır, yüzde 46 evet çıktığı, sandıkların çok iyi korunduğunu belirterek, "Ama biz bilemedik ki hakem sahtekarmış" dedi. Oylar sandığa girdiği ve çıkarken muhafaza etmek adına

çok ciddi gayret gösterildiğini anlatan Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun hem sahtekar çıktığını, hem de şike yaptığını dile getirdi. Referandumu şike, sahtekarlıkla kaybetmiş gözüktüklerini savunan Akşener, bugün için referandumun meşruluğunun tartışılır durumda olduğunu kaydetti.


devlet bahçeli, mhp, Yüksek Seçim Kurulu, merla akşener
ÖNCEKİ Çocuklarını arabaya kilitleyip eğlenmeye gitti SONRAKİ Türkiye'ye flaş Katar çağrısı