• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.095,91
  • ALTIN  2.326,03
SON DAKİKA

Akşener'den istifa çağrısı!

Akşener'den istifa çağrısı!

10 Nisan 2020 12:56

Salgın nedeniyle Bilim Kurulu’nun tam karantina isteğini, Erdoğan’ın reddettiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar. Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı” dedi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BİLİM KURULU ÜYELERİNE İSTİFA ÇAĞRISI

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına özel açıklamalarda bulunan Akşener; “Bilim Kurulu’nun önerileri Erdoğan’a bağlı. Tam karantina istediklerini bizler biliyoruz. Bunun yerine getirilmesi gerekirdi. Ama Erdoğan bunu reddetti. Bilim insanlarına buradan çağrım var. Ne önerdiklerini milletle, vatandaşla bizlerle paylaşmak mecburiyetindeler. Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar. Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı. Çoğu da ona buna mecburiyeti olan insanlar değil. Bu kişiler eğer dedikleri olmuyorsa bunun da gereğini yapmaları lazım. Çünkü Türk bilim dünyası bunun vebalini taşıyamaz” dedi.

SİZİN DEDİKLERİNİ YAPMAYACAĞIM KARDEŞİM DİYOR

Bu dönemin sırt sırta verilmesi gereken bir dönem olduğunu belirten Akşener, “Biz Sayın Erdoğan’ın düşmanı değiliz. Dolayısıyla yapılabilecek konularda biz de bildiklerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz.

Ama kırmızı kuvvetler mavi kuvvetler dili devam ediyor. Acemi oldukları ortaya çıktı. ‘Sizin dediğinizi yapmayacağım kardeşim’ diyor. Ama muhalefet partisinin de akıllı önerileri var.

“Tekalif-i Milliye ile IBAN vererek virüs için para toplama arasında müthiş fark var”Ayrıca Tekalif-i Milliye Emirleri ile de Türkiye’nin bugün IBAN numarası vererek virüs için yardım toplaması arasında müthiş fark var. O gün Balkan ve Birinci Dünya Savaşı bitmiş, Anadolu’nun büyük bir kısmı şehit ya da gazi olmuş ve üretimin durduğu bir dönemdi.”


meral akşener, erdoğan, istifa, iyi parti, bilim kurulu
ÖNCEKİ Oyuncu Gürgen Öz'ün fatura isyanı: Hayat durdu, faturalar durmadı SONRAKİ İmamoğlu'nu tehdit eden zanlının ilk ifadesi: O göreve layık değil