• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.095,91
  • ALTIN  2.326,03
SON DAKİKA

Alain Delon felç oldu

Alain Delon felç oldu

09 Ağustos 2019 18:02

Dünyanın en yakışıklı ve en karizmatik aktörlerinden olan Alain Delon felç geçirdi.Durumu stabil olan yıldız şu anda bir İsviçre'de Klınikte.


83 yaşındaki Fransız aktör Alain Delon, kardiyovasküler bir kazaya maruz kaldı ve birkaç hafta önce hafif bir "beyin kanaması" geçirdi. Halen İsviçre'deki bir klinikte "dinleniyor", en büyük oğlu Anthony Delon Perşembe günü AFP'ye açıkladı..

Anthony Delon, yaşamsal işlevlerinin “doktorlara göre“ mükemmel ve durumu stabilize olduğunu ”söylüyor. Metinde “Babamın kardiyovasküler bir kaza ve hafif bir beyin kanaması vardı” diyor.

Pitié-Salpétriere'de (Paris hastanesi Ed) ameliyat edildi ve üç hafta yoğun bakımda kaldı. Bütün aile başını döndü, kardeşim, kız kardeşim ve annem Nathalie. "

"Yaşamsal işlevleri mükemmel ve durumu stabilize, doktorlara göre, İsviçre'ye geri döndü ve sessizce bir klinikte oturuyor." bilgisini veren
Anthony Delon,“İsviçre’de ikamet eden kız kardeşim, iyileşmesini yakından takip ediyor ve bizi günlük ilerlemesinden haberdar ediyor” diye sözlerini tamamladı..

Alain Delon ve Fransız Sineması

Alain Delon, 8 Kasım 1935 yılında Paris’e çok yakın bir yer olan Sceaux’da dünyaya gelmiştir. Ünlü Fransız aktörü Alain Delon sinema sektöründeki kabiliyeti ile çok kısa sürede hızlı bir şekilde yükselerek henüz 23 yaşında Fransız sinemasının ünlü aktörleri Jean Marais, Gerard Philipe, Amerika’nın efsanevi aktörü James Dean ile yarışan Alain Delon, zamanın ünlü yönetmenleri olan Jean Pierre Melville, Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard ile pek çok filmlere imzasını atan aktörlerden biri olmuştur. Uzun yıllar Fransa’da yaşayan Alain Delon 1999 yılında İsviçre vatandaşlığına geçerek İsviçre vatandaşı olmuştur.


Alain Delon Filmleri

Alain Delon Paris’e yakın bir mesafede bulunan Sceaux’ta çocukluğunu geçirerek daha sonra ailesi tarafından Roma Katolik okuluna yatılı olarak gönderilmiş okulda kaldığı süre içerisinde uyumsuzluk nedeniyle buradan uzaklaştırılmıştır. 14 yaşında okulunu bırakan Delon, babasının sahip olduğu kasap dükkânında ticaret hayatına başlamış burada üç sene çalıştıktan sonra orduya kaydını yaptırarak 1953 yılında savaşa gönderilmiştir. Orduda beş yıl askerlik yapan aktör bu sürecin 10 ayını disiplinsizlikten dolayı hapiste geçirmiş ve askerlikten atılmıştır. Bu dönemden sonra parasız pulsuz bir şekilde Paris’e dönerek günlük geçimini sağlamak için hamallık, tezgâhtarlık ve garsonluk gibi işlerde çalışarak hayatını kazanmıştır. Enteresan bir kişiliğe sahip olan Delon, o sıralarda aktris Brigitte Auber ile tanışarak birlikte Cannes’a giderek aktörlük hayatına burada başlamış oldu.

Alain Delon

Cannes’da bulunduğu esnada buradaki yetenekleri keşfeden David O. Sleznic ile tanışan Delon, yeteneğini sergileyerek başarılı olduğunu ispatlayarak ilk sözleşmesine imza atmıştır. Birkaç film çevirdikten sonra İngilizce öğrenmek için Paris’e tekrar geri dönerek Fransız film yönetmeni Yves Allegret tarafından ikna edilerek yönettiği ‘Quand la Femme s’en Mele’ filmiyle profesyonelliğine ilk adımını attı. Başarı grafiğini Amerika’da da gösterime sunulan ‘Faibles Femmes’ filmiyle ispatladı. Alain Delon sadece beyazperdede değil sahnede başarı gösteren aktörlerden biri olmayı başardı. 1961 yılında John Ford’un sahnelediği ‘Tis Pity She’s a Whore’ oyunuyla aktörlük yeteneğini sergiledi. Bu oyunun başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından pek çok oyunlarda rol alarak izleyenlerin büyük beğenisini alarak tiyatrodaki yerini sağlamlaştırdı.



Alain Delon çok yönlü bir sanatçı olarak tanınmaktadır. Fransız pop sanatçısı Dalida ile birlikte 1973 yılında ‘Paroles, Paroles’ şarkısında düet yaparak, başta Fransa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde büyük hayran kitlesi yaratmıştır. Delon 1984 yılında ünlü yönetmen Bertran Biler yapımı olan ‘Notre Historie’ filmi ile En İyi Erkek Oyuncu dalında ‘Cesar Award’ ödülünü kazanarak pek çok filmde başarılarına imza atan sanatçılardan biri olma özelliğini taşımıştır. Delon 1997 yılında aktörlüğü bırakacağını açıklayarak beyazperde hayatına son vermiştir.

Alain Delon manşett

Türk sinemaseverleri Alain Delon’u pek çok filmleriyle tanımıştır. En çok beğeni kazanan filmleri ise “Şeytanın Kurbanları”, “Sicilyalılar Çetesi”, “Borsalino”, “Akrep”, “Bony & Clyde”, “Zorro”, “Batan Güneş”, “Kiralık Katil”, “Vurgun”, “Paris Yanıyor”, “Şok”, “Leopar”, “Öldürmek Hırsı”, “Gecelerin Adamı”, “Le Samourai” dır.
 


isviçre, film, fransız, felç, alain delon
ÖNCEKİ 4 partiden ABD’ye FETÖ çağrısı SONRAKİ Fatih Portakal İmamoğlu'na tartışılan atamayı sordu