• USD  32,60
  • EURO  34,67
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.527,13
SON DAKİKA

Albayrak-Yıldırım krizi sona erdi mi?

Albayrak-Yıldırım krizi sona erdi mi?

30 Kasım 2018 10:09

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Yıldırım’ın adaylığına tepki gösterdiği iddialarından sonra Albayrak, Salı günü Yıldırım’ı ziyaret ettiği öğrenildi.


AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’la ilgili ‘protokol sıkıntısına’ formül aranırken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yıldırım'ı ziyaret ettiği belirtildi. 

Türkiye'den Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, protokol sorunun çözümü için Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ yapılacağı iddiasının gerçekçi olmadığı, hem belediye başkanlığı hem de cumhurbaşkanlığı yardımcısının aynı anda yürütülmesinin ‘Etik’ açıdan da uygun olmayacağı görüşü dile getirildi.

Bunun yerine protokol düzeninde değişikliğe gidileceği belirtiliyor. Mevcut İstanbul protokolünde büyükşehir belediye başkanı, garnizon komutanının ardından dördüncü sırada bulunuyor.

PROTOKOLE YENİ DÜZEN

Ancak AKP kurmaylarının, eski meclis başkanları ve eski başbakanların protokolde bakanlardan önce geldiğini hatırlatarak “Bu konuda kanuni bir düzenleme yapmaya da gerek yok. İdari bir kararla, yeni bir protokol düzeni getirilebilir. Sayın Yıldırım, İstanbul büyükşehir belediye başkanı olsa bile eski başbakan ve eski meclis başkanı sıfatını koruyacaktır. Gerekirse idari bir kararla, Cumhurbaşkanı dışında kimseyi karşılamak veya uğurlamak zorunda kalmayacağına yönelik de adım atılır” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

‘ADAYLIĞINA KARŞI DEĞİLİM’

Bu arada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Yıldırım’ın adaylığına tepki gösterdiği iddialarından sonra Albayrak, Salı günü Yıldırım’ı ziyaret ettiği bildirildi.

Kısa süren ve çay sohbeti şeklinde geçtiği belirtilen bu ziyarette, Albayrak’ın, Yıldırım’ın adaylığına ilişkin kamuoyunda oluşan algının ve ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını dile getirdiği belirtiliyor.

SIZAN LİSTE DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da İstanbul’un ilçe belediye başkan adayları ile ilgili olarak Yıldırım’ın ‘görüşünün’ alınması konusunda talimat verdiği öğrenildi. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin İstanbul’un ilçelerine ilişkin kamuoyuna sızan aday isimleri konusunda Yıldırım’ın bazı değişiklikleri gündeme getirdiği belirtildi.

 

YAZININ TAMAMI


istanbul, berat albayrak, binali yıldırım, protokol
ÖNCEKİ O nafaka Meclis gündeminde SONRAKİ İDO'dan çok önemli karar