• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Ali Babacan Sağlık Bakanının Verecek Cevabı Yok

Ali Babacan Sağlık Bakanının Verecek Cevabı Yok

01 Nisan 2021 07:32

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Çerkezköy İlçe Teşkikatını ziyaretinde yaptığı konuşmada iktidarı sert sözlerle eleştirdi.


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Tekirdağ programı kapsamında geldiği Çerkezköy ilçesinde açıklamalarda bulundu.

Babacan “Koronayla mücadeledeki zihni sinir projelerini anladık: Kurala uymadığını gördüğün vatandaşı fırçala, ceza yaz, işlem yap. Siz bu kuralları koyuyorsunuz da kurallara kendiniz uyuyor musunuz?” diyen Babacan, ekonominin de kural işi olduğunu belirterek, “Kuralına uyuyorlar mı? Uysalardı, fakirleşmezdi memleket. Uysalardı, Merkez Bankası’nın yedek akçeleri kara gün için saklarlardı. Hukuk kural işidir. Kuralına uyuyorlar mı? Uysalardı, Anayasa’yı çiğnemezlerdi” dedi.

Salgın yönetiminin de yine bir kural işi olduğunu söyleyen Babacan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın AK Parti kongrelerindeki kalabalık hakkındaki verdiği yanıtı hatırlatarak, “Kurala uysalardı, ilgili bakan çıkıp “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok” diyebilir miydi? Verecek cevabı yok. Ama vatandaş oturduğu yerde beş dakika kurala uymadı diye azar işitiyor” diye konuştu.

“Maske, mesafe, temizlik kuralını yanlış anladılar”

“Önce halk sağlığı” denmesi gerekirken vatandaşlara salgın bahanesiyle ceza düzenlendiğini kaydeden Babacan, “Elbette maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulacak. Bundan kendileri ne anlıyor? Yüzlerinden akan sorumsuzluğu ‘maskeyle’ kapatıyorlar. Milletin geçim derdiyle ve hakikatle aralarına ‘mesafe’ koyuyorlar. Olumsuz bir şey varsa, ihaleyi vatandaşa yıkarak kendilerini ‘temize’ çıkarıyorlar” dedi.


ÖNCEKİ Alerjik Bünyeliler Sinovac Aşısını Tercih Etsin SONRAKİ Reddedilen teklif yeniden oylanacak