• USD  32,50
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.436,44
SON DAKİKA

Ali Babacan: Türkiye'de hiçbir konuda dikiş tutmuyor

Ali Babacan:  Türkiye'de hiçbir konuda dikiş tutmuyor

11 Mart 2021 17:08

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a ziyarette bulundu. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi.


DEVA Partisi lideri Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Mevcut iktidarın şu an sorun çözme kabiliyetinin olmadığını görüyoruz.

8 Mart Yürüyüşü'nden sonra yapılan gözaltılara tepki
Bizim Anayasamızda çok açık bir hak var. Bu da toplantı ve gösteri yapma hakkı. İzne tabi değil. Bu hakkı şiddete kaçmadan teşvik etmeden nefret suçu işlemeden yürüten bütün vatandaşlarımızın mutlaka hukuk devletinin koruması altında olması lazım.

Fakat gelin görün ki bizim Anayasamızda yapılan bir değişiklikle Cumhurbaşkanının taraflı olmasının önü açıldı. Sayın Erdoğan'a dönük herhangi bir eleştiri rahatlıkla cumhurbaşkanına hakaretten yargı tarafından işleme sokulurken diğer parti genel başkanlarına yapılan eleştiriler hakaretler bambaşka bir kategoride değerlendiriliyor.

Burada adaletten bahsetmek mümkün değil. Kendisi bizzat parti başkanı olarak diğer genel başkanlar hakkında çok daha ağır ifadeler kullanabilir. Ama kendisiyle ilgili daha hafif ifadeler kullanıldığında hemen oradan yargı süreci başlasın. Bu adil değil doğru da değil. Ne zamandır partili cumhurbaşkanı göreve başladı o gün bugündür Türkiye'de hiçbir konuda dikiş tutmuyor.


ahmet davutoğlu, ali babacan
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu: Vallahi de billahi de bu memleketi düzelteceğim SONRAKİ İBB, Yavuz Sultan Selim Köprüsündeki payının peşine düştü