• USD  32,37
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.090,25
  • ALTIN  2.325,61
SON DAKİKA

Ali Babacan'ın değerli yalnızlığı!

Ali Babacan'ın değerli yalnızlığı!

27 Aralık 2015 09:29

Babacan, önceki gün, görüşülen yasanın son maddesinde, Genel Kurul kapanmadan yarım saat önce Genel Kurul’a gelip, oy kullanıp yeniden gözden kayboldu.


Yıllarca ekonominin direksiyonunda oturan Ali Babacan’ın ‘siyasi geleceği’ önce 7 Haziran, ardından da 1 Kasım seçimlerinde en çok konuşulan konulardan birini oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabine pazarlıklarının en önemli konularından birini oluşturan Babacan, tüm kabine denklemlerinin dışında kalınca sade bir Ankara milletvekili olarak hayatına devam etmek zorunda kaldı.

Ali Babacan’ın bu dönemde siyaset yapmayı istemediği ve Davutoğlu’nun ısrarı üzerine aday olduğu bilinen bir husus. Hatta Davutoğlu’nun kendisine yeni dönemde kabinede üstleneceği görevlere ilişkin bazı kuvvetli güvenceler verdiği de basına yansımıştı. Gelgelelim bu güvenceler boşlukta kaldı. Kendisiyle ilgili parti içinde yapılan tüm tartışmalarda sessiz kalmayı tercih eden Babacan’ın bu tavrı, yeni dönemde de sürüyor; üstelik birçok kişi tarafından bu durum “küskünlük” olarak değerlendirilse de... Yeni dönemde Meclis’e pek uğramayan Babacan, bu tavrını geçtiğimiz hafta da sürdürdü. Partisinin salı günkü grup toplantısına katılmayan Babacan, Genel Kurul çalışmalarına da pek ilgi göstermedi.

OY KULLANDI GİTTİ

İlginçtir, Babacan, önceki gün, görüşülen yasanın son maddesinde, Genel Kurul kapanmadan yarım saat önce Genel Kurul’a gelip, oy kullanıp yeniden gözden kayboldu. Kulislerde de vakit geçirmeyen Babacan’ın anlamlı sessizliği herkesin dikkatini çekiyor. Babacan, bugünlerde aile şirketi Ali Babacan Tekstil’deki makamı ile TBMM’deki 45 metrekarelik odası arasında geçeceği anlaşılan yeni bir yaşama hazırlıyor kendisini.

HÜRRİYET


ak parti, ahmet davutoğlu, meclis, ali babacan
ÖNCEKİ Efkan Ala'nın Kutadgu Bilig sınavı SONRAKİ HDP iki üç partiye bölünebilir