• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Alzheimer, neden en az Japonlar'da görülüyor

Alzheimer, neden en az Japonlar'da görülüyor

19 Kasım 2018 08:27

Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, "Beynin Sırları ve İnsan Denen Mucize" semineriyle alzheimerde riski az grupları ve nedenlerini anlattı.


Seminerde konuşan Aydın, "Alzheimer hastalığı en az Japonlar'da görülüyor çünkü 33 bin karakterli alfabeleri beyinlerini sürekli çalıştırıyor" dedi.

Başakşehir Belediyesi Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın "Ah Bu Hastalar" kitabının seminer öncesi ücretsiz olarak dağıtıldığı programda insan beyninin yapısı ve bilinç düzeyi her yönüyle ele alındı.

 HAFIZLAR DA ŞANSLI GRUPTA

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, bir çok insanın hayatını karartan hafıza, soyut düşünme ve karar vermede bozulma rahatsızlığı olan Alzheimer'ın bir tembellik hastalığı olduğunu ve çok okuyanlarda bu hastalığa yakalanma riskinin bulunmadığını dile getirdi.

Aydın, "Alzheimer'ın az görüldüğü mesleklerin başında hafızlık, yazarlık, şairlik ve bestekarlık geliyor" dedi.

Aydın ayrıca, Japonların da 33 bin karakterli alfabeleri sayesinde küçük yaştan itibaren görsel hafızalarını sürekli çalıştırdıklarını belirterek, "Bu durum Japonlar'da Alzheimer'ın görülme sıklığını çok düşürüyor" ifadeleri kullandı.


başakşehir, alzheimer, ismail hakkı aydın, japonlar
ÖNCEKİ 43 göçmen operasyonla kurtarıldı SONRAKİ Erdoğan ile Bahçeli arasında sürpriz görüşme