• USD  32,38
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.084,22
  • ALTIN  2.326,25
SON DAKİKA

Anıtkabir’de büyük coşku

Anıtkabir’de büyük coşku

23 Nisan 2018 10:08

23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşku içinde kutlanmaya başlandı. Ulu önder Atatürk'ün kabri, sabahın ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı.


Aynı zamanda yürüteç olarak kullanılan tekerlekli sandalyesi ile Anıtkabir’e gelen Atakan, ”Bugünleri görebildiysek, o büyük insanın sayesinde, nur içinde uyusun” dedi. Atakan’a Anıtkabir’de görevli askerler ve ziyarete gelen öğrenciler de yardımcı oldu.

 
Yavuz ALATAN – SÖZCÜ
Anıtkabir’e bu yıl her zamankinden daha çok TV ve canlı yayın aracı geldiği de görüldü. İlköğretim okulu öğrencileri de ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir’i doldurdu..

 
Yavuz ALATAN – SÖZCÜ
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıl dönümünde ilk tören Anıtkabir'de gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Aslanlı Yol'dan yürüyen Kahraman ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine geldi. Kahraman'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçen Kahraman, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

“Ulu Atatürk; aziz milletimizle dayanışma içinde milli mücadelemizin zaferle neticelenmesini sağlayan TBMM'nin açılışının 98'inci yılını kutluyoruz. İlk başkanlığını yaptığınız TBMM, ülkemizin istikbal mücadelesinin merkezi olarak büyük bir inanç ve fedakarlık içinde görevini sürdürmektedir. Milli iradenin tecelli ettiği TBMM Başkanlık Divanı üyeleri olarak, ülkemizi ve milletimizi geliştirmek ve daha ileri gitmesini temin etmek hususundaki hedeflerimize ulaşmak için azim ve gayretle çalışmaktayız. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' şuuruyla çalışan TBMM, milletimizin güvenini boşa çıkarmayacaktır. Türkiye, daha da gelişecek ve daima ileri gidecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizi anıyoruz.”

Milli Eğitim Bakanı İsmet ise Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
“TBMM'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu paylaşmak üzere huzurunuzdayız. Milli iradenin en somut yansıdığı kurum olan milletimizin kuruluş mücadelesini yöneten Gazi Meclis TBMM, milletimizin istiklal ve istikbalini koruma kararlılığını her zaman göstererek milli birlik ve beraberliğimizin timsali olmuştur. TBMM'nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz. Milli Eğitim ailesi olarak çocuklarımıza güveniyor onlarla birlikte bu güzel ülkeyi, milletimizin kızıl elması olan çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkacağımıza söz veriyor, bu hedefe her geçen gün daha çok yaklaştığımızı da ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli değerlerle donatılmış evrensel değerlere açık bir nesil yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun.”


tbmm, atatürk, anıtkabir, 23 nisan, hakimiyet
ÖNCEKİ İYİ Parti, YSK’ya yazı gönderdi SONRAKİ Almanya ile yeni kriz kapıda