• USD  32,55
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.432,33
SON DAKİKA

Ankara Barosu'ndan MİT'e itiraz

Ankara Barosu'ndan MİT'e itiraz

09 Aralık 2018 11:04

Ankara Adliyesi'nin yeni binasının MİT yerleşkesine yapılması düşünülüyor. Avukatlar ise bu duruma itiraz ediyor.


Ankara Adliyesi'nin yeni binasının MİT yerleşkesine yapılması düşünülürken Ankara Barosu'ndan buna itiraz geldi. 

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Yenimahalle’deki tarihi binasının Adalet Bakanlığı’na devredilerek yeni Ankara Adliyesi’ne dönüştürülmesi fikrine avukatlar karşı çıktı. Baro temsilcileri, Adalet Bakanı yardımcısı ile görüşerek taleplerini sıraladı.

Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner başkanlığındaki Bakanlık yetkilileri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB ve Ankara Barosu heyeti bir araya gelerek Ankara Adliyesi’nin son durumunu konuştu.

Kolay ulaşım şartı

Ankara’da farklı ilçelere bölünecek şekilde düzenlenen adliye yerleşimini tek kampus içerisine toplamayı planlayan Adalet Bakanlığı’nın MİT Binası’nı seçmesine avukatlar itiraz etti. Adliyeye yönelik en önemli taleplerinin ulaşımı kolay bir adres seçilmesi olduğunu belirten Ankara Barosu avukatları, bu nedenle Yenimahalle’deki MİT yerleşkesinin uygun olmayacağı görüşünde.

Kızılay ya da Sıhhiye

Ankara Barosu heyetinin, Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmede bu talebi aktardığı öğrenilirken avukatların öncelikli yer tercihinin Kızılay ya da Sıhhiye olduğu bildirildi. Adliyenin farklı ilçelere dağılmasına yönelik temel itirazın ulaşımın zorlaşması olduğuna dikkati çeken avukatlar, MİT yerleşkesinin bu nedenle ihtiyaca karşılık vermeyeceğini ifade etti.

Baro görüş bildirecek

Edinilen bilgiye göre önümüzdeki günlerde Ankara Barosu’nun MİT yerleşkesinin yeni adliye yerleşkesine dönüştürülmesi düşüncesine karşılık bir görüş bildirecek. Baro’nun resmi görüşünde avukatların kolay ulaşılabilir ve tek çatı altında toplanma fikrini vurgulaması ve MİT yerleşkesine olumsuz görüş bildirmesi bekleniyor.


mit, adalet bakanlığı, ankara barosu, yerleşke
ÖNCEKİ MEB'de ülkücü tartışması SONRAKİ 2019 yılı hac şartları açıklandı