• USD  32,49
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.433,41
SON DAKİKA

Ankara Bombacısı Salih Neccar değilmiş

Ankara Bombacısı Salih Neccar değilmiş

22 Şubat 2016 13:20

TAK’ın bombacı olarak ismini açıkladığı Abdulbaki Sönmez’in babası Ankara’ya götürüldü, DNA örneği alındı. Baba, bombacı olarak fotoğrafları yayımlanan kişinin oğlu Abdulbaki olduğunu söyled


Ankara’da 28 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 21 kişi, Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Saldırıyı üstlenen TAK’ın, saldırgan olduğunu iddia ettiği Abdulbaki Sönmez’in babası Musa Sönmez, Ankara’ya getirilerek tanık olarak ifade verdi. DNA örneği alınan Sönmez’in ifadesinde bombacı olarak fotoğrafları yayımlanan kişinin, oğlu Abdulbaki Sönmez olduğunu bildirdi. Bu ifade, Sönmez’in Suriye’den Türkiye’ye girerken Göç İdaresi’ne kimliğini Salih Neccar olarak beyan ettiği iddiasını kuvvetlendirdi.

Ankara saldırısına ilişkin gözaltına alınan 21 kişi dün yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Bomba yüklü otomobili zanlıya teslim eden Kutbettin O.’nun kardeşi Metin O.’nun ifadelerinin ayrıntıları ortaya çıktı. Emniyette Metin O’ya, “Suriye uyruklu olduğu tespit edilen örgüt mensubu tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı eyleminin gerçekleştirildiği yer, gerçekleştirilme şekli ile ve bu eylem talimatının kim ya da kimler tarafından verildiğine ilişkin olarak ayrıntılı ifadenizi veriniz” sorusu yöneltildi. Metin O. da şunları kaydetti:

“Ankara iline yaklaşık olarak 40-45 gün önce geldim. Burada abim Kutbettin’in yanında şantiyede 15 gün çalıştım. Sonra İstanbul’a gittim. Yaklaşık 1 ay kadar İstanbul’da çalıştım. Tekrar Diyarbakır’a döndüm. Bana sormuş olduğunuz saldırı eylemini gerçekleştiren şahsı tanımam. Bu eylemle ilgili benim herhangi bir bilgim görgüm yoktur.”

‘Ali’ diye biliyordum

Metin O. “Bombalı saldırı eylemini gerçekleştiren terör örgütünün mensubunun çalışmakta olduğunuz inşaat şantiyesinde sizinle birlikte kaldığı Kutbettin O. isimli şahsın Cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadesinden anlaşılmıştır. Bu örgüt mensubunun adını ne olarak biliyorsunuz? Bu şahsı ne şekilde tanıdınız” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Ankara’da abim Kutbettin’in yanında çalışırken, abime telefon geldi. Abim de Peugeot marka kendi arabası ile bir yere gitti ve yanında ismini sonradan öğrendiğim Suriyeli olduğunu belirten Ali isimli şahısla geldi. Şahsın lehçesi konuşması bozuktu. Onun için bu şahısla fazla konuşmadım. Ben 3 gün sonra İstanbul’a çalışmaya gittim. Tarihini hatırlamadığım yaklaşık olarak 10-15 gün önce Diyarbakır’a gitmek için abimi görmeye günübirlik Ankara’ya uğradığımda beni terminale Ali isimli şahısla bıraktı. Ali isimli şahsın herhangi bir kod isim kullandığını duymadım, bilmiyorum. Başkada bu şahsı bir yerde görmedim.”

Yardım suçlaması

Eylemi gerçekleştiren failin kullandığı bombalı aracı, İzmir’den çalarak, İstanbul’a getiren H.G., M.K. ve S.B., daha sonra aracı Metin A. adlı zanlıya satmıştı. Metin A. da aracı Kudbettin O.’ya teslim etmişti. Savcılığın, aracı temin eden 3 kişi hakkında, aracın terör örgütüne gittiğini bildikleri iddiasıyla hırsızlık suçundan değil, araç temin ederek örgüte yardım etmek suçundan işlem yaptığı öğrenildi. Bu nedenle bu üç zanlı, 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Benim oğlum

Ankara’daki katliamı üstlenen TAK’ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) 28 kişinin can verdiği terör saldırısını Abdulbaki Sönmez’in (Zınar Raperin kod adlı) yaptığını iddia etmesi üzerine savcılık harekete geçmişti. Savcılığın talimatıyla polis ekipleri, Sönmez’in babası Musa Sönmez önceki gün Van’dan başkente getirildi. Dün önce tanık olarak ifade veren baba Sönmez’in daha sonra DNA örneği alındı. Sönmez, serbest bırakıldı.

Sönmez’in, Abdulbaki Sönmez’in oğlu olduğunu kabul ettiği bildirildi. Bombalı saldırının gerçekleştirildiği Merasim Sokak’taki olay yerinde bulunan parmak kalıntısından, saldırganın, Temmuz 2014’te Suriye’den Türkiye’ye giriş yaparken Göç İdaresi’nde biyometrik parmak izi alınan ve YPG üyesi olduğu belirtilen Salih Neccar olduğu tespit edilmişti. Savcılık, Sönmez’in Türkiye’ye girerken Göç İdaresi’ne kimliğini Salih Neccar olarak beyan ettiği üzerinde duruyo


abdülbaki sönmez, salih neccar, ankara bomba, musa söznmez, göç idaresi, ali, metin
ÖNCEKİ Türkiye Cansel için ayakta : Susma ! SONRAKİ CHP’li Öztunç’tan şok iddia: Davutoğlu gidiyor