• USD  32,60
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.498,23
SON DAKİKA

Ankara'da 2 canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da  2 canlı bomba kendini patlattı

08 Ekim 2016 10:20

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı


Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Teröristler ölü ele geçirildi. Bu son dakika gelişmesi üzerine Ankara Valisi Erkan Topaca, bu sabahki operasyonla ilgili bilgi verdi. Teröristlerin bombalı eylemde kullanmak için bir kaç gün önce bir otomobil satın aldığını belirten Vali Topaca, ''İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor'' dedi. Bu arada kendini patlatan iki teröristin kimliği de belli oldu. Kendini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

Son Dakika: Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak kendilerini havaya uçurdu.

Ankara Valisi Erkan Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

İHBAR DİYARBAKIR'DAN GELDİ

''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar.

BİRİ KADIN, BİRİ ERKEK.. ERKEK OLANIN KİMLİĞİNE ULAŞTIK

Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil.

Ankara'da bir teröristin kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor
Ankara'da bir teröristin kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor
ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİDEN SÖZ EDİLİYOR

Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca patlamamış vaziyette iki kalıp plastik patlayıcı da bulundu. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu.


ankara, canlı bomba, haymana, amonyum nitrat
ÖNCEKİ Eski seçim sandıkları kedi evi oldu SONRAKİ Teröristler otomobile Türk Bayrağı asmış