• USD  32,32
  • EURO  35,14
  • BORSA  9.052,42
  • ALTIN  2.296,28
SON DAKİKA

Anket sonuçlarına göre, Babacan ve Davutoğlu, AKP’den ne kadar oy aldı?

Anket sonuçlarına göre, Babacan ve Davutoğlu, AKP’den ne kadar oy aldı?

04 Aralık 2019 11:40

AKP’den istifa eden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti çalışmaları hızlanırken iki partinin AKP’den ne kadar oy alacağı üzerine yapılan anket Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.


Yeniçağ Gazetesi’nden Fatih Ergin’in haberine göre, parti yönetimi tarafından anket sonuçlarının da yer aldığı değerlendirmeler, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok büyükşehir belediyesini kaybeden ve ardından da yeni parti hareketleri ile kaos sürecine giren AKP’de tüm hesaplar, gerçekleşecek ilk seçimde yeniden iktidar olma üzerine yapılıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partilere AKP’den geçiş olup olmayacağı, iki yeni partinin nereden oy alabileceğine ilişkin olasılıklar da değerlendiriliyor.

PARTİLERİN OY ORANLARI AKP’YE SIKINTI YAŞATABİLİR

Partili bir yetkilinin şu ana dek yapılan araştırmalardan aktardığı bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin daha çok AKP tabanının muhafazakar kesiminden oy alabileceği öğrenildi.

Ali Babacan’ın ise hem AKP seçmeninden hem de politize olmamış seçmenden oy alacağının ortaya çıktığı çalışmada, kurulacak her iki partinin de henüz yüzde 10 barajının altında olduğu ancak toplam oy oranlarının AKP’ye sıkıntı yaşatabileceği belirtildi.

Kurulacak yeni partilere AKP’den geçişlerin ise daha çok taban düzeyinde yaşanması öngörülürken, mevcut milletvekillerinden en fazla dört ya da beş ismin yeni partilere geçme olasılığının olduğu düşünülüyor.

MHP’DEKİ EMANET OYLAR MİLLET İTTİFAKI’NA YÖNELDİ

Diğer partilerin durumunun da araştırıldığı çalışma, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’ye 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerde AKP’den giden emanet oyların hem yeni partilere hem de Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’ye yöneldiğini ortaya koydu.

Partili kaynak, ortaya çıkan değerlendirmeler ile ilgili olarak, “Bu durumun temel sebebi, ekonomide yaşanan olumsuzluklar. Ekonominin rayına oturmadığı her gün AKP iktidarının zararına işliyor. Ekonominin düzeltilmesinin yanında, sayın Cumhurbaşkanımızın yeni bir hikaye ile seçmenlerin karşısına çıkması gerekiyor.” dedi.


ahmet davutoğlu, akp, mhp, ali babacan, Yeni Parti
ÖNCEKİ Arnavutköy'de facianın eşiğinden dönüldü! SONRAKİ 15 Temmuz'da eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok Davutoğlu'nun partisinde