• USD  32,50
  • EURO  34,58
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.501,18
SON DAKİKA

Anne katili genç kadının cezası belli oldu

Anne katili genç kadının cezası belli oldu

21 Kasım 2017 18:52

Sarıyer'de, 57 yaşındaki annesini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Aslı Sönmezler, "üst soyu kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına mahkum edildi.


İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sönmezler ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık Sönmezler, iyi bir aile olamadıklarını, cezasına razı olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Erkin Göçmen, müvekkilinin ceza ehliyeti hususunda üniversitelerde görev yapan adli psikiyatristlerden rapor alınmasını, aksi takdirde beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, daha önce Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınması sebebiyle sanık avukatının talebini reddetti. Davanın biteceği hatırlatılarak son savunması sorulan sanık Aslı Sönmezler, “İnsanın çok fazla zamanı oluyor hapishanede. Düşüncelerimi ve kelimeleri bir araya getirmek uzun sürdü. Benim algılarım çok kuvvetlidir. Rus uçağı düşürülmeden önce ben Ruslarla savaş çıkacağını söylemiştim. Algılarımın açık olmasını söylemem doktorlarca yanlış değerlendirilmiş olabilir. Annemin ölümüyle miras hukuku ayrı şeylerdir. Miras alabilmek için anneme karşı davranışta bulunmuş değilim” dedi.

AĞLAYARAK SAVUNMA: O KADIN BENİ HASTA EDİYORDU


Savunmasının devamında dedesinin (Mustafa Süha Hızal) Türkiye’nin ilk masonlarından biri olduğunu iddia eden Sönmezler, gözyaşları içinde “Cezaevinde insanın düşünmek için çok zamanı oluyor. Öncelikle şizofren olduğum yönündeki düşüncelere katılmadığımı belirtmek istiyorum. Benim algılarım çok kuvvetlidir. Rus uçağı düşürülmeden önce Ruslarla savaş çıkacağını söylemiştim. Ancak benim algılarımın açık olması, önceden bazı olayları tahmin edip bilip söylemem doktorlar tarafından yanlış değerlendirilmiş olabilir. Kesinlikle miras alabilmek için anneme karşı davranışta bulunmuş değilim. Kendi çabalarımla yurtdışında okudum. İyi bir anne değildi. Anne sütüyle dahi beslemedi. Bana hep kötü davrandı. 5 günde bir duş alıyordu. Ölmesi gereken bir kadındı. Mesele kediler meselesi değildir. Zaten sağlıklı karar veren bir kişi de değildi. Ceza almaya razıyım. Belki ben de hastayım ama o kadın beni hasta ediyordu. Eğer bana bir ceza verecekseniz hak ettiğim bir ceza verin. Nefsi müdafaadan başka bir şey değildi. Annem beni sütüyle bile beslemeyi reddetmişti. Anne olmayı baştan reddetmişti. Ben müebbeti hak ettiğimi düşünmüyorum” diye konuştu.

OLUMLU HAL NEDENİYLE CEZASI MÜEBBET HAPSE İNDİRİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın ceza ehliyetine ilişkin en son adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan rapor alındığını belirterek yeniden rapor aldırılması yönündeki talebi reddetti. Heyet oybirliğiyle verdiği kararda, sanık Aslı Sönmezler'i üst soy olan annesine karşı kasten öldürme suçunu işlediği sabit olduğunu belirterek önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki olumlu hal ve tavırlarını ve verilecek cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan heyet, cezayı müebbet hapis cezasına indirerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 


katil, anne, Heyet, Müebbet, sanık, aslı sönmezler
ÖNCEKİ MHP’den bir toplu istifa da Bodrum’dan SONRAKİ İşte PKK'nın Afrin kadrosu