• USD  32,52
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.494,03
SON DAKİKA

Ara Güler’in arşivine özel koruma

Ara Güler’in arşivine özel koruma

20 Ekim 2018 12:11

Şahenk, Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un son 70 yılının görsel hafızasını barındıran Ara Güler’in arşivinin vakıf korunacağını söyledi


Usta sanatçı Ara Güler’in fotoğraf arşivinin bir vakıf aracılığıyla korunacağı belirtildi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, NTV’de,  babası vasıtasıyla tanıdığı,  Türkiye’nin ve özellikle de İstanbul’un son 70 yılının görsel hafızasını barındıran Ara Güler’in arşivinin vakıf aracılığıyla değerlendirileceğini ifade etti.

 Şahenk, "Büyük ustaya, mirasını en iyi şekilde koruyup kollayacağımıza ve paylaşacağımıza söz verdik. ” dedi.

Şahenk, sanatçının ölümüyle ilgili şunları söylemişti:


"Tanımış olmaktan büyük onur duyduğum, merhum Ayhan Şahenk beyin de dostu, dünya fotoğrafçılığının nadir değerlerinden, Türk fotoğrafçılığının ise duayeni Ara Güler’i kaybettik. Biz onun daha çok fotoğrafçılığını bildik ama O, fotoğrafçılığın çok ötesinde bir sanatçı ve amatör ruhunu asla kaybetmeyen bir foto muhabiriydi. Gözlem kabiliyeti ile birlikte ördüğü memleket sevgisi sayesinde Türkiye’nin yurtdışında tanıtılmasının öncüsü oldu. Elinden bırakmadığı fotoğraf makinesi ile dünyada çok az sayıda fotoğrafçıya verilen ‘Master of Leica’ ünvanını da Türk fotoğraf sanatına hediye etmiş oldu. Ara Bey’in Türkiye Cumhuriyeti’nin 70 yılına ışık tutan eşsiz arşivi, Türkiye’ye bıraktığı en büyük mirastır. Büyük ustaya, mirasını en iyi şekilde koruyup kollayacağımıza ve paylaşacağımıza söz verdik. Rahat uyu Ara Usta, mirasın bizlere emanet…"

 


türkiye, istanbul, Ferit Şahenk, ara güler, vakıf
ÖNCEKİ Memura 16 kuruş mesai zammı SONRAKİ Ara Güler'in karayemiş sırrı