• USD  32,33
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.043,20
  • ALTIN  2.296,55
SON DAKİKA

Arınç: Bu ülkede seçim mi oldu gerçekten?

Arınç: Bu ülkede seçim mi oldu gerçekten?

02 Temmuz 2015 16:16

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilginç açıklamalarda bulundu


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu ile Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti. Arınç burada yaptığı konuşmasında, "Bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AK Partinin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 
 
Birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden birisinin Mardin olduğunu dile getiren Arınç, son yıllardaki bazı olumsuz gelişmelere rağmen Mardin'i bir "huzur kenti" olarak yaşatma kararlığında olduklarını kaydetti.

Yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürdüğünü, halkın AK Parti hükümetini gördükçe huzur ve istikrar içerisinde ekonomik gelişmesini de sürdürebildiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AK Partinin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz."

 

Bekaroğlu: ''Bahçeli'nin bu tutumu akıl dışı''
 

 
Akrabaları TBMM'nin yeni başkanı İsmet Yılmaz'ı anlattı
 

"TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi"

Arınç, her partinin meclis başkanı adayı bulunduğunu ve bu partilerin seçime yönelik farklı davranışlar içerisinde olduğunu anımsatarak, "Bu da demokrasinin bir zenginliğidir. AK Parti'nin değerli bir bakanı, 26'ncı Meclis Başkanımız olarak seçilmiş oldu. Buradan Sayın Başkanımızı tekrar tebrik ediyoruz, milletvekillerimiz büyük bir gayret ve sebat gösterdiler. AK Parti grubunun bir firesi olmaksızın oyları ile desteklediği bir başkana kavuşmuş oldu. TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi" dedi. 

TBMM Başkanlık Divanı oluşmasının ardından önümüzdeki hafta hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını işaret eden Arınç, şunları söyledi:

"Amacımız seçimlerde halkın hepimize verdiği görevi iyi idrak ederek, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamaktır. Yapılacak en acil iş, Türkiye'nin barış, huzur ve kalkınmayı önceleyen istikrarlı bir hükümet kurmasıdır. Bu konuda AK Parti üzerine düşen görevi yapacaktır. Sayın Başbakanımızın yaptığı konuşmalarda bu düşüncelerimizin izlerini görmek mümkündür."

"Hükümet kurma çabalarımız başarıyla sonuçlanacak"

"Ne kırmızı çizgilerimiz var, ne hiçbir partiye karşı bir yanlı düşüncemiz var. 'Buna sırtımı dönerim, bunu isterim' gibi bir kaba düşünceninsahibi olmadık. Milletin seçtiği, takdir ettiği ve demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim konusunda geçmişten bu yana düşüncemiz budur" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:

"Hükümet kurma çabalarımız inanıyorum ki başarıyla sonuçlanacak. Temel prensipler ölçüsünde Türkiye'nin dış politikası, ekonomik gelişmesi ve toplumsal birliğinin kurulmasına yönelik çabalarda hangi parti ile daha çok azami müştereklerimiz olursa onunla hükümet kuracağımızı göreceksiniz."

CNN Türk


seçim, bülent arınç, mardin, ismet yılmaz
ÖNCEKİ Hitler'i ayağına getiren kahin! SONRAKİ Yunanistan krizde, Turistler eğlencede