• USD  32,39
  • EURO  35,05
  • BORSA  9.091,01
  • ALTIN  2.326,54
SON DAKİKA

Atatürk stadyumları için flaş karar

Atatürk stadyumları için flaş karar

08 Aralık 2018 10:30

Meclis KİT Komisyonu’nda konuşan TOKİ Başkanvekili Sami Er, “18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bunlar, eski statların yerine olacak” dedi.


İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın ve Ankara'daki Atatürk Kültür Merkezi arazisinin millet bahçesine dönüştürüleceğinin açıklanmasının ardından, adında Atatürk olan 7 stadyum da millet bahçesine çevriliyor.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, TOKİ Başkanvekili Sami Er, Meclis KİT Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, “Millet bahçesi projesi kapsamında 18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bu bahçeler eski stadyumların yerine yapılacak” dedi.

Millet bahçelerinin; Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon (2) Sakarya ve Diyarbakır'da olacağı açıklandı.

 YEDİ ATATÜRK STADYUMU

Millet bahçesine çevrilecek statların 7'si “Atatürk” adını taşıyor. Böylelikle Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Diyarbakır Atatürk, Giresun Atatürk, Hatay Atatürk, Konya Atatürk ve Sakarya Atatürk Statları millet bahçesine dönüşecek ve Atatürk'ün adı da silinmiş olacak. 18 ilde yapılacak millet bahçelerinin 16'sı da eski statların yerine konulacak.

YAZININ TAMAMI


atatürk stadyumu, toki, millet bahçesi
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu-Gül görüşmesinin sonuçları SONRAKİ Erdoğan'dan ittifak uyarısı: Bunlarla ilgilenmeyin