• USD  32,37
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.098,90
  • ALTIN  2.326,06
SON DAKİKA

Atatürk'e hakaret etti cezası ertelendi

Atatürk'e hakaret etti cezası ertelendi

01 Kasım 2017 11:22

Süleyman Yeşilyurt, Atatürk’ün manevi kızı hakkındaki sözleri nedeniyle, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan beraat alırken, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yeşilyurt’un cezası ertelendi.


Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Süleyman Yeşilyurt ve kızı olan avukatı Berrin Yeşilyurt katıldı. Sanık Süleyman 
Yeşilyurt savunmasında “İddianame konusu olay nedeniyle ben kendim teslim oldum. Konuk olarak katıldığım programın moderatörleri ve genel yayın yönetmeniyle ilgili dava açılmamasını, takipsizlik kararı verilmesini anlayamıyorum. Bundan dolayı da üzüntü duyuyorum. Başka olaylarla ilgili yapılan soruşturmalarda yayıncı olmam sıfatıyla ilgili hakkımda soruşturmalar yürütülmüştür. İlk muhattap ben olmuşumdur. Bu olayda soruşturma aşamasında özensiz davranıldığını düşünüyorum. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e hakaret kastı ile hareket etmedim. Afet İnan ile ilgili geçmiş zamanlarda başka yazarlar da benim yazdığım konulara değinmişlerdir. Üslup yorum farkı olabilir. Suç işleme kastım yoktur. Beraatimi isterim” dedi.

1 YIL 3 AY


Mahkeme, tutuksuz sanık Süleyman Yeşilyurt’a ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçundan beraat verdi. Öte yandan sanık Yeşilyurt, ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE CEZA İSTENİYORDU?

Tvnet kanalında 6 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan Derin Tarih programına katılan yazar Süleyman Yeşilyurt “Bir defa Afet İnan manevi evlat değil, yıllar yılı kandırıldık... Afet İnan Çankaya’nın huzur çağlayanıdır, Çankaya’nın nikahsız first lady’sidir” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Yeşilyurt hakkında başlattığı soruşturma kapsamında Yeşilyurt hakkında yakalama çıkardı. 12 Mayıs günü adliyeye gelerek teslim olan Süleyman Yeşilyurt tutuklandı. İddianamede Süleyman Yeşilyurt hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 7,5 yıla kadar hapsi talep edilmişti. 


bakırköy, soruşturma, sanık, tvnet, afet inan, süleyman yeşilyurt
ÖNCEKİ Tarsus'taki gizli kazıyla ilgili şok iddia SONRAKİ Kırgız öğrenciye tecavüz eden sapık yakalandı