• USD  32,33
  • EURO  35,03
  • BORSA  8.974,46
  • ALTIN  2.282,09
SON DAKİKA

AVM otoparklarına flaş önlem

AVM otoparklarına flaş önlem

30 Aralık 2016 11:08

Alışveriş Merkezleri'nde (AVM), araçla giriş-çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş-çıkışlarına plaka tanıma sistemi kurulacak.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, "Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Alışveriş Merkezleri'nde araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş ve çıkışlarına AVM yönetimi tarafından plaka tanıma sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanacak. Bu sistemden elde edilen veriler kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılacak.

İçişleri Bakanlığınca kamu güvenliği açısından gerekli görülmesi halinde de araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların girişlerine AVM yönetimi tarafından araç altı görüntüleme sistemi kurulup işletilecek.

Söz konusu sistemlere ilişkin teknik özellikler ve veri paylaşımına ilişkin hususlar ile bu sistemlerin işletilmesine ilişkin diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca belirlenecek.


içişleri, kamu, avm, gümrük e ticaret
ÖNCEKİ Bomba yaparken suçüstü yakalandılar SONRAKİ Diyanet'ten yılbaşı ve piyango hutbesi