• USD  32,51
  • EURO  34,58
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.492,48
SON DAKİKA

Avrupa Günü iftar sofralarıyla kutlanıyor

Avrupa Günü iftar sofralarıyla kutlanıyor

08 Mayıs 2019 10:56

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Christian Berger şunları söyledi; "Avrupa günü kutlamaları bu yıl Mübarek Ramazan ayında yapılıyor. Bu vesileyle 18 ilde Ramazan coşkusunu iftar sofralarında Müslümanlarla paylaşmak istedik."


Bu yılki Avrupa Günü kutlamaları Ramazan Ayı boyunca devam edecek. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve 20 ilde Sanayi ve Ticaret Odaları bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri, halkla Ramazan coşkusunu paylaşmak üzere iftar yemekleri düzenleyecek. Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Konya, Mersin, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Denizli ve Kayseri'de düzenlenecek olan iftar yemeklerine sivil toplum örgütleri ve iş camiasının temsilcilerinin yanı sıra gençler, öğrenciler ve göçmenler katılacaklar. 


Ramazan kutlamaları boyunca Ramazan Eğlenceleri Çadırları kurulacak

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu her yıl 9 Mayıs Avrupa Günü münasebetiyle büyük bir resepsiyon düzenlemektedir. Bu yılki resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Avrupa Günü konseri verilecek.

Ancak Ankara'daki kutlamalar bununla sınırlı kalmıyor. Delegasyon, 11-12 Mayıs'ta Ankara Çukurambar’daki Çankaya Belediyesi Uğur Mumcu Parkında Ramazan Eğlenceleri Çadırı kuracak. İftar sonrası eğlencelerin geç saatlere kadar süreceği Çadıra tüm Ankaralılar davetli. Ücretsiz eğlencelerin ve ikramların yer alacağı çadırda Hacivat-Karagöz gösterileri, kukla gösterisi, sihirbaz şovu, palyaçolar, hokkabazlar, kanto gösterisi, orta oyunu ve meddah görmek mümkün. Çocuklar da çeşitli animasyonlar, yüz boyama aktivitesi ve köpük şovunun yer aldığı kendi yaşlarına uygun faaliyetlerde eğlenebilecek. Gece boyunca çadırı ziyaret eden misafirlere horoz şeker, şerbet, macun, pamuk şekeri, mısır, çay ve kahve ikram edilecek. AB Türkiye Delegasyonu çadıra tüm Ankaralıları bekliyor.

 

İzmir ve İstanbul'da Avrupa Günü Kutlamaları

Delegasyon, Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde İzmir ve İstanbul'da resepsiyonlar düzenleyecek. İstanbul'da her yıl düzenlenen Avrupa Günü resepsiyonunda bu yıl tanınmış ses sanatçısı Adrienne Haan sahne alacak. 8 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenen resepsiyon ile birlikte, Gündoğdu Meydanında Avrupa Birliği'nin Türkiye genelinde desteklediği projelerden örneklerin sergilendiği bir açık hava sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. İzmirliler 8-13 Mayıs tarihlerinde sergiyi ziyaret edebilirler.

 

9 Mayıs Avrupa Günü nedir?

9 Mayıs 1950'de, dönemin Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, Avrupa için bir vizyon ortaya koyan ve bu vizyonun hayata geçirilmesi için gereken kurumları tespit eden Schuman Bildirgesini yayınladı. Böylelikle günümüzde Avrupa Birliği olarak bilinen yüzyılın en iddialı barış projesi başlamış oldu. Bu yeni başlangıç Avrupa Günü olarak tüm AB üye devletlerinde, aday ülkelerde ve Avrupa Birliği'nin mevcut olduğu ülkelerde kutlanmaktadır.

 


ramazan, iftar, avrupa birliği, ab, schuman
ÖNCEKİ 23 Haziran'da Bodrum'a kar yağacak! SONRAKİ Ece Mumay'dan Ahmet Kaya single'ı