• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.057,74
  • ALTIN  2.294,00
SON DAKİKA

Aydınlık yazarından Saray'a mesaj: Ali Koç'u değil damadı istifaya çağırın

Aydınlık yazarından Saray'a mesaj: Ali Koç'u değil damadı istifaya çağırın

27 Şubat 2020 14:17

Aydınlık yazarı Ufuk Söylemez, "FB Kongre üyelerinin ezici bir çoğunluğunun desteği ile seçilen Sn. Ali Koç’u istifaya çağıracağınıza, ekonomiyi perişan hale getirenleri çağırın da görelim…” diye yazdı.


Aydınlık gazetesi yazarı, eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, bugünkü köşesinde “Kriz sevdalıları, Damat Bakanı yine tekzip etti!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Söylemez yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomi politikalarına eleştirdi.

Ufuk Söylemez, Sabah ve A Haber’in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef tahtasına oturtmasına ve istifaya davet etmesine tepki gösterdi.

Ufuk Söylemez şu ifadeleri kullandı:

"Damat Bakan, ekonomiyi resesyona sokan, çift haneli enflasyon ve görülmemiş düzeyde rekor işsizliğe sebep olan politikalarını eleştirenlere anlaşılıyor ki çok bozuluyor.

Bütün ekonomi yazar ve yorumcularının a-haber-Sabah ve Hürriyet gazetelerindeki gibi 'pembe' haberler yapmasını ve yazmasını bekliyor belki de.

O nedenle, ekonomide ve piyasa göstergelerinde küçük ama çok küçük bir olumlu gelişme olduğunda, -bunun sürdürülüp sürdürülmeyeceği belli bile değilken- hemen bir konuşma patlatıyor. Ne kadar da başarılı olduklarından, kur ataklarını (ne demekse) savuşturduklarından, ardından 'kriz sevdalılarını' (her kimlerse) hüsrana uğrattıklarından dem vuruyor.

Nitekim son olarak geçen hafta Gaziantep’te yaptığı konuşmada aynen şu sözleri söyledi; '…aldığımız önlemlerle kriz sevdalılarını hüsrana uğrattık…', '…enflasyonda, kurda ve faizlerde ihtimal verilmeyecek bir iyileşmeyi kısa sürede sağladık…'

Bir hafta geçti geçmedi döviz borsa ve CDS’ler çok daha kötüye gitti. Altın rekor düzeylere fırladı. Kurlar hızla yükseldi, CDS’ler 300 puanı aştı, borsa düştü iyi mi?

Yani ekonominin gerçekleri Damat Bakanı bir manada yine tekzip etti."

Toplumdan özür dilemeyi düşünsün

Aydınlık yazarı Söylemez yazısını şöyle sürdürdü:

"Aklı başında hiçbir Türk vatandaşı 'kriz sevdalısı' olmaz, olamaz. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği, vergisini ödediği, askerliğini yaptığı ülkesinin, ekonomik krize sürüklenmesini, işsizlik ve enflasyonun artmasını yoksullaşmasını ve ekonominin batmasını kimse istemez, isteyemez.

Ekonomik krizi esasında kriz sevdalısı olan mesela Trump gibileri isteyebilir, istiyor da.

Nitekim Barış Pınarı Harekâtını hemen durdurmazsanız, Rahip Bronson olayında yaptığımız gibi sizi ekonomik krize sokarız dedi mi bu Trump? Dedi.

Peki, Barış Pınarı Harekâtını derhal durdurmazsanız mal varlığınıza soruşturma açarız dedi mi? Dedi.

O halde, Damat Bakan ilan ettiği ve kamuoyunun önüne koyduğu neredeyse bütün ekonomik hedef ve verilerin neredeyse hiçbirisini bugüne kadar gerçekleştiremediği gerçeğini kabul ederek, bırakın istifayı en azından toplumdan bir özür dilemeyi düşünse ve özeleştiri yapsa ne kadar yerinde bir iş yapmış olur.

Ne dersiniz böyle bir şey yaparlar mı?"

Ali Koç'u değil damadı istifaya çağırın

Söylemez, şu ifadeleri kullandı:

“Yandaş havuz medyası başta A-Haber, Sabah ve Hürriyet olmak üzere, ekonominin bu perişan tablosunun müsebbiplerini istifaya davet edeceklerine, ne hikmetse, FB futbol takımı, neredeyse gol yedi ya da maç kaybetti diye koro halinde hep bir ağızdan ‘Ali Koç istifa’ yaygarası yapıyorlar. Sanki ekonomiyi, Ali Koç bu hale getirdi. Sanki futbol kulüplerini yıllardan beri finansal batağa Ali Koç sürükledi.

Sanki futbola siyasetin elini, kamu bankalarının kaynaklarını Ali Koç soktu.

Bu besleme medyanın ve Saray yanaşmalarının Sn. Ali Koç’a yönelik olarak ucuz ve akılsız bir biçimde, medya ve sosyal medyada sergiledikleri linç kampanyası kesinlikle ters teper, tepecektir de.

FB Kongre üyelerinin ezici bir çoğunluğunun desteği ile seçilen Sn. Ali Koç’u istifaya çağıracağınıza, ekonomiyi perişan hale getirenleri çağırın da görelim…”


ekonomi, akp, istifa, berat albayrak, Ufuk Söylemez, ali koç, damat, özür
ÖNCEKİ Türkiye Futbol Federasyonu'ndan flaş karar! 30 personelin işine son verildi SONRAKİ Feribot Çanakkale'de lodos sebebiyle karaya oturdu